Cloudservice Volvo moet verkeersveiligheid vergroten

maandag 7 mei 2018 Guus Puylaert 100x gelezen

Via de cloudservice Connected Safety kunnen trucks en personenauto’s van Volvo In Zweden en Noorwegen elkaar binnenkort waarschuwen voor gevaarlijke verkeersituaties. De informatie is realtime en wordt automatisch gedeeld.

Het systeem komt in de loop van 2018 in Noorwegen en Zweden beschikbaar, waar de Trucks- en Carsdivisie een belangrijk aandeel hebben in de geregistreerde voertuigen op de weg.

 

Connected Safety stuurt meldingen naar voertuigen in de buurt, wanneer een voertuig met waarschuwingslichten activeert. Door dit signaal door te geven aan anderen, kunnen anderen daarop anticiperen en dat moet bijdragen aan de verkeersveiligheid.

In 2016 introduceerde Volvo Cars een versie van Connected Safety en nu komt Volvo Trucks met een eigen variant. Beide afdelingen delen hun veiligheidsgerelateerde gegevens via de wederzijdse clouds, waardoor het veiligheidssysteem kan worden aangeboden.

“Als meer voertuigen realtime informatie delen over de verkeerssituatie, wordt het risico op ongevallen kleiner”, zegt Carl Johan Almqvist van Volvo Trucks. Volvo hoopt dan ook dat meer voertuigfabikanten gaan aansluiten.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.