Boektip: Lopen wil iedereen

vrijdag 30 november 2018 Jan Willem Kerssies 88x gelezen

Wie het lopen voor anderen verleidelijk maakt, is goud waard. De belemmering wegnemen, goede stoepen claimen. ‘Lopen Wil Iedereen’ is een ode aan deze vooroplopers. En aan iedereen die te voet gaat. Maar internet, auto`s, snelle fietsen en vele verleidelijke zitplaatsen beperken de ruimte en de aandacht voor bewegen. Daarom is dit verhaal van Derk van der Laan ook een wake-up call.

We blijven vaker gezond wanneer wandelen vanzelfsprekend is, overal waar we zijn. Met genoeg lopers worden straten, steden en dorpen leefbaar. ‘Lopen Wil Iedereen’, met cartoons van Len Munnik, toont voorbeelden. Vrienden, buren of professionals krijgen mensen op de been.

Happy end
In allerlei landen: Nederland, de VS, India en elders. Expert Van der Laan schetst als ‘happy end’ vijf routes. Bundels extra aandacht, zodat de zelf-lopende mens voor vol wordt aangezien. Burgers, consumentenorganisaties en overheden moeten dan wel in de actie-modus komen.

Geïnteresseerd in gezond zijn, bewegen en hoe het met de wereld gaat? Download het verhaal voor de prijs van een kop koffie via www.gewoongezondlopen.nl (bol.com, amazon, kobo). Als inspiratiebron voor je zelf, voor anderen, voor je werk. Of om cadeau te geven. Er is ook een Engelse versie.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.