ANWB pleit voor navigatie-updates

vrijdag 20 april 2018 Guus Puylaert 0 reacties 170x gelezen

De ANWB vindt dat de software en kaarten van ingebouwde navigatie in auto’s up to date moet zijn en dat is het vaak niet. Daarom pleit de bond ervoor dat autodealers gratis kaartupdates aanbieden gedurende de garantieperiode en tijdens dealeronderhoud tot tien jaar na fabricage van de auto.

Dat schrijft de bond op haar site. Veel van haar leden rijden namelijk rond met verouderde kaarten in hun navigatieapparatuur en de ANWB ontvangt daar steeds meer klachten over. Zelfs in nieuw verkochte auto’s is vaak verouderd kaartmateriaal aanwezig.

De ANWB is van mening dat aangeboden kaarten zo actueel mogelijk en maximaal een jaar oud mogen zijn. Daarom moet ook jaarlijks een kaartupdate worden aangeboden en zolang de auto nog onder de garantie valt en bij de dealer wordt onderhouden, mag dat niets extra kosten. Volgens de bond is tien jaar een redelijke periode voor het aanbieden van nieuw kaartmateriaal.

Ten slotte adviseert de bond haar leden, om bij aanschaf van een andere auto te informeren naar de leeftijd kaart en de datum van de laatste kaartupdate. Indien automerken niet langer ondersteuning aanbieden voor de ingebouwde navigatie, dan moet dat tot uiting komen in de verkoopprijs.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.