ANWB: fietsveiligheid verdient meer aandacht

dinsdag 20 februari 2018 Guus Puylaert 147x gelezen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen deed de ANWB onderzoek onder 28.000 leden uit 28 gemeenten. Hieruit komt naar voren dat 27 procent van de leden zich onveilig voelt op de fiets, in Amsterdam is dat zelfs 44 procent. ANWB-directeur Firits van Bruggen vindt het tijd voor een wake-upcall.

Dat stelt hij in het Algemeen Dagblad. In alle 28 gemeenten moeten de kandidaat-gemeenteraadsleden meer aandacht vragen voor de veiligheid van fietsers. Ook moet per stad of dorp gekeken worden of er 30-kilometerzones bij moeten komen, zegt hij.

Ook in Delft (37 procent), Maastricht (36 procent), Utrecht (35 procent) en Den Haag (34 procent) voelt meer dan 33 procent zich niet veilig op de fiets. Steden als Zwolle, Lelystad en Almere scoren het best: daar voelt ruim 80 procent zich veilig op de fiets.

Meer thema’s
Behalve naar fietsveiligheid, werd de ANWB-leden ook gevraagd naar thema's als elektrisch rijden, milieuzones, parkeertarieven, groenvoorzieningen en bereikbaarheid per fiets, trein of auto.

De ANWB heeft de resultaten per gemeente op de website gepubliceerd. Ook heeft het de resultaten van het onderzoek, inclusief begeleidende brief, verstuurd aan lokale politici van de betreffende gemeenten.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.