Anne Durand wint Cuperusprijs 2018

donderdag 1 november 2018 Jan Willem Kerssies 0 reacties 124x gelezen

Anne Durand, werkzaam bij KIM ontving op 31 oktober de Cuperusprijs 2018 voor haar scriptie  'Managing disruptions in public transport from the passenger perspective’. De tweede prijs werd toegekend aan Arjan van Velzen, werkzaam bij Engie voor zijn scriptie 'Electric Vehicles: a cost competitive game changer or technology’s false hope’. Beide winnaar schreven hun scriptie aan de TU Delft.

De tweejaarlijkse Cuperusprijs voor de beste wetenschappelijke scriptie over ‘personen of goederenvervoer over spoor, weg en water’ is een initiatief van KIVI, CROW, RHDHV, NS en Prorail. De prijzen ter waarde van 1000 en 500 euro werden uitgereikt door juryvoorzitter Jan Eikelboom van KIVI, tijdens het Pre-congres van het Nationaal verkeerskundecongres in ‘s-Hertogenbosch.

Cuperus
De prijzen zijn vernoemd naar Prof. ir. J.L.A. Cuperus (1896 - 1975) die zijn loopbaan in 1919 begon bij de Nederlandse Spoorwegen en in 1960 afsloot als directeur van het Spoorwegbouwbedrijf. Zijn betrokkenheid bij het onderwijs was groot. Aan de Technische Hogeschool Delft drukte hij als buitengewoon hoogleraar Spoorwegbouwkunde (1958-1966) zijn stempel op de opleiding van civiele ingenieurs en stond hij aan de wieg van de afstudeerrichtingen Verkeerskunde en Civiele Planologie.

Foto: Martin Hols

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.