Anne Durand wint Cuperusprijs 2018

donderdag 1 november 2018
timer 1 min

Anne Durand, werkzaam bij KIM ontving op 31 oktober de Cuperusprijs 2018 voor haar scriptie  'Managing disruptions in public transport from the passenger perspective’. De tweede prijs werd toegekend aan Arjan van Velzen, werkzaam bij Engie voor zijn scriptie 'Electric Vehicles: a cost competitive game changer or technology’s false hope’. Beide winnaar schreven hun scriptie aan de TU Delft.

De tweejaarlijkse Cuperusprijs voor de beste wetenschappelijke scriptie over ‘personen of goederenvervoer over spoor, weg en water’ is een initiatief van KIVI, CROW, RHDHV, NS en Prorail. De prijzen ter waarde van 1000 en 500 euro werden uitgereikt door juryvoorzitter Jan Eikelboom van KIVI, tijdens het Pre-congres van het Nationaal verkeerskundecongres in ‘s-Hertogenbosch.

Cuperus
De prijzen zijn vernoemd naar Prof. ir. J.L.A. Cuperus (1896 - 1975) die zijn loopbaan in 1919 begon bij de Nederlandse Spoorwegen en in 1960 afsloot als directeur van het Spoorwegbouwbedrijf. Zijn betrokkenheid bij het onderwijs was groot. Aan de Technische Hogeschool Delft drukte hij als buitengewoon hoogleraar Spoorwegbouwkunde (1958-1966) zijn stempel op de opleiding van civiele ingenieurs en stond hij aan de wieg van de afstudeerrichtingen Verkeerskunde en Civiele Planologie.

Foto: Martin Hols

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.