Nieuwe reizigerstunnel station Zwolle open

donderdag 2 juli 2015 0 reacties 118x gelezen

De nieuwe tunnel op station Zwolle is geopend. Na ruim vier jaar kunnen treinreizigers weer onder de Zwolse sporen doorlopen en met een roltrap de perrons bereiken (zie video). Met de tunnel moet het station klaar zijn voor verdere reizigersgroei.
Reizigers kunnen weer onder de Zwolse sporen doorlopen. Foto door: ProRail/Stefan Verkerk.

Reizigers kunnen weer onder de Zwolse sporen doorlopen. Foto door: ProRail/Stefan Verkerk.

De nieuwe tunnel beschikt over allerlei voorzieningen, zoals OV-chipkaartpoortjes en roltrappen. De tunnel is ruim 100 meter lang en 17 meter breed. Glazen liften en 3,2 miljoen mozaïektegeltjes verfraaien de doorgang.

 

Reizigersgroei

 

Naar verwachting zal het aantal reizigers dat van en naar station Zwolle reist de komende jaren flink stijgen, ook omdat nog wordt geïnvesteerd in de verbetering van spoor- en busknooppunt Zwolle. De nieuwe tunnel moet aan deze groei tegemoet komen.

 

De verbouwingen op het station zijn nog niet helemaal klaar. De tijdelijke bovengrondse traverse die reizigers de afgelopen jaren moesten gebruiken, wordt over een maand weggehaald. Verder komen er later dit jaar winkels in de tunnel en ook worden de perronkappen aangepast.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.