Nederlander rijdt nog weinig elektrisch

maandag 4 december 2017 Laura Vliek 72x gelezen

Hoewel Nederlanders wel geïnteresseerd zijn in elektrisch rijden, is momenteel nog maar 0,2 procent van het totaal aantal personenauto’s elektrisch in Nederland. De kabinetswens om in 2030 enkel elektrische auto’s te verkopen lijkt daarmee niet haalbaar. Dat blijkt uit de Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB.

Zo’n 38 procent van de ondervraagden zegt geïnteresseerd te zijn in elektrisch rijden, schrijft NOS.  Alle resultaten van de steekproef zijn vastgelegd in de eerste ‘Elektrisch Rijden Monitor’. Slechts een op de zeven Nederlanders overweegt de komende jaren daadwerkelijk een elektrische auto aan te schaffen.

Nederland wacht af
Volgens ANWB-topman Van Bruggen is het niet realistisch om te denken dat binnen twaalf jaar alle auto’s elektrisch rijden, zo zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. De topman stelt dat de consument de elektrische auto te duur vindt in aanschaft en dat hij er niet genoeg kilometers mee kan rijden. Uit de Monitor blijkt dat de consument liever wacht met het aanschaffen van een elektrische auto totdat deze meer als gangbaar wordt ervaren.

De ANWB publiceert vanaf nu ieder jaar de ‘Elektrisch Rijden Monitor’.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.