Nederland gastheer van European ITS Congress 2019

woensdag 6 december 2017 Guus Puylaert 0 reacties 125x gelezen

Nederland is gastheer van het Europese ITS Congres in 2019, dat wordt georganiseerd door ERTICO-ITS Europe. Dit congres vindt plaats van 3-6 juni 2019 in de Brainportregio Eindhoven-Helmond.

Het congres is een podium voor de Nederlandse automotive industrie, kennisinstellingen en de overheid, en biedt ruimte aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, filemijden en logistiek.

Het biedt volop gelegenheid om de positie van Nederland als een van de internationale koplopers in dit veld te versterken.

Eer
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat: “Het is een eer voor Nederland dat we het ITS congres 2019 kunnen organiseren. Het is voor overheden en de sector een mooie stip op de horizon, een podium om te laten zien wat we kunnen.”

Ondertekening van de overeenkomst
Samen met Jacob Bangsgaard (CEO van ERTICO-ITS Europe) ondertekende de Helmondse burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel de overeenkomst namens alle ruim 60 betrokken Nederlandse partners. Helmond en Eindhoven zijn host van het evenement.

Partners
Zij worden daarbij ondersteund door onder meer de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Brainport Eindhoven en Connekt/ITS Netherlands. Het congres wordt gesponsord door Dynniq (hoofdsponsor), Goudappel Coffeng, VDL Groep, Hermes en HERE.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.