NDW: 10.000 km aan wegendata in zicht

woensdag 8 november 2017 Guus Puylaert 0 reacties 196x gelezen

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) verwacht dit jaar nog de 10.000 kilometer aan wegen in kaart te krijgen. Deze wegdata is vervolgens als open data beschikbaar.

De wegdata is als open data beschikbaar

De wegdata is als open data beschikbaar

Eind september bedroeg het aantal kilometers weg waarover data wordt ingewonnen 9250 kilometer, een toename van bijna 1000 kilometer ten opzichte van maart dit jaar.

Floating Car Data
Die groei is voornamelijk te danken aan de reistijdinwinning via Floating Car Data. In een aantal provincies en gemeenten valt op dat vlak nog wat te winnen, verwacht de NDW.

Een aantal provincies zijn druk bezig met het omzetten van de klassieke inwinning en een aantal gemeenten maakt voor het eerst gebruik van de NDW-data met FCD-inwinning.

Gedetailleerde informatie vindt u hier.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.