Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2017

dinsdag 31 oktober 2017 11x gelezen

Op het congres gaan ruim 300 beheerders en adviseurs van overheden, adviesbureaus, kennisinstituten en opleidingsorganisaties op zoek naar de rol van de openbare ruimte in een sterk veranderende maatschappij.

Datum

23 november 2017

Locatie

MIDI Tilburg, Tilburg

Organisatie

Kennisplatform CROW

Doelgroep

Beheerders en adviseurs van overheden, adviesbureaus, kennisinstituten en opleidingsorganisaties

Belangrijkste thema’s en op de politieke kaart
Het plenaire deel van het congres gaat over de maatschappelijke thema’s toegankelijkheid, veiligheid en duurzaamheid. Zo vertelt keynote speaker Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) over ‘toegankelijkheid’. Spreker René Voets, directeur Particulieren Interpolis, gaat in op duurzaamheid en Zeger Stinis, bestuurslid van Vereniging Amsterdam City, neemt het thema ‘veiligheid’ voor zijn rekening. Plenaire afsluiting van het congres wordt verzorgd door Edward Stigter, directeur Beleid Gezonde en veilige Leefomgeving van de VNG. Hij gaat in op beheer en de openbare ruimte als visitekaartje van de overheid naar haar burgers. Echter het beheer belandt vaak niet echt op de politieke agenda bij de gemeenteraad. Wat is zijn visie hierop?

Parallelprogramma: excursies en deelsessies
Het parallelprogramma start met de vertaling van de plenaire thema’s naar de praktijk in de vorm van een excursieprogramma (keuze uit 12 excursies). Hierin nemen beheerders van gemeente Tilburg (gastheer congres) deelnemers mee naar buiten. Samen oplossingen bekijken en leren van elkaars praktijkervaringen. Daarna gaan ‘s middags de deelsessies van start. Organisaties geven presentaties over onder andere innovatief participatiebestek, sturen op beleving, big data en kansgestuurd beheer.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.