Mobiliteitsstichting neemt plaats in International Maglev Board

maandag 29 mei 2017 Guus Puylaert 43x gelezen

Twee bestuursleden van de stichting Freedom of Mobility, Wouter van Gessel en Kees van Welsenis, nemen sinds 5 mei zitting in de International Maglev Board. Dit is een onafhankelijke non-profitorganisatie van wetenschappers, experts en burgerbewegingen, die zich bezighoudt met ontwikkelingen op het gebied van transport. Interdisciplinaire en wetenschappelijke kennis wordt samengebracht.

“Voor Nederland is internationaal een belangrijke rol weggelegd”, aldus Wouter van Gessel, voorzitter van de stichting. “Nu de Zuiderzeelijn weer benoemd wordt in het noorden van Nederland en de eerste stappen zijn gezet voor Hyperloop, maar in Azië al een wedloop gaande is betreffende magneettreinen, kunnen we elektrische treinen met een lineaire elektromotor niet meer negeren.”

Lidmaatschap
“Met het lidmaatschap deelt onze stichting nu ook in wereldwijde kennis en ontwikkeling van Hyperloop, magneettreinen en hogesnelheidstreinen”, meldt Van Gessel. Stichting Freedom of Mobility werd uitgenodigd om lid te worden van de internationale organisatie, na een presentatie over de rol en een toepassingsspectrum van geleid transport tijdens Innotrans Berlin in 2016.

Visie
In de visie van stichting Freedom of Mobility neemt de magneettrein in Nederland het gehele intercity- en hogesnelheidstreinnetwerk over van het conventionele spoor. “Daarbij wordt Schiphol ook verbonden met alle vier bestaande Nederlandse luchthavens, om samen een groot achterland te bedienen”, besluit Van Gessel.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.