Ministerie IenW: 20 miljoen voor 7 MaaS-projecten

dinsdag 26 juni 2018 Guus Puylaert 0 reacties 488x gelezen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een aantal regio’s investeren 20 miljoen euro in de opstartkosten van regionale MaaS-projecten, waarbij de reiziger centraal staat. Samen starten zij zeven regionale pilots. De pilots starten in 2019 en duren twee a drie jaar. Ze kunnen later ook landelijk worden uitgerold.

Minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) melden dit op 26 juni in een brief aan de Tweede Kamer. De pilots vinden plaats in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Limburg, Groningen/Drenthe, Twente en Utrecht/Leidsche Rijn.

Lees ook: Zeven grote MaaS-pilots in voorbereiding

Het actuele reisadvies dat de MaaS-app gaat bieden is gebaseerd op persoonlijke voorkeuren van reizigers. Daarnaast biedt de app ook toegang tot het vervoer. De MaaS-app koppelt de informatie van alle vervoersmiddelen. Zo kunnen reizigers tijdens hun reis extra informatie ontvangen, bijvoorbeeld over vertragingen in hun reis en alternatieve reisadviezen.

Vraaggericht
MaaS kan zorgen voor een vervoersaanbod dat goed past bij de vraag naar mobiliteit. Het concept kan bijdragen aan een duurzaam, flexibel en betaalbaar aanbod dat bijdraagt aan de bereikbaarheid van hun stad of regio. De experimenten moeten uitwijzen of dit in de praktijk zo werkt.

Datadelen
Bedrijven in de mobiliteitssector zien de voordelen van MaaS. Voor een succesvol project en een landelijke uitrol is transparantie, delen van data en samenwerken onontbeerlijk. Verschillende bedrijven zien kansen en hebben aangegeven open te staan voor MaaS en de pilots.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.