Meedenken aan standaard voor landbouwsluis?

vrijdag 5 juli 2013 0 reacties 239x gelezen

Provincie Gelderland en CROW zijn bezig met het ontwikkelen van richtlijnen voor een landbouwsluis. Dit is een verkeersvoorziening voor selectieve toegang die alleen geschikt is voor landbouwverkeer, maar tegelijkertijd fietsvriendelijk is. Hiervoor vragen zij alle verkeerskundigen en wegbeheerders om mee te denken en mee te helpen bij het ontwikkelen van deze richtlijnen.

Zoeken naar een verkeersvoorziening voor selectieve toegang van landbouwverkeer (Foto: ANWB/AVD)

Zoeken naar een verkeersvoorziening voor selectieve toegang van landbouwverkeer (Foto: ANWB/AVD)

Wegbeheerders krijgen steeds meer te maken met landbouwverkeer. Provincie Gelderland heeft om die reden CROW gevraagd een actieve rol te spelen bij de ontwikkeling van een landbouwsluis.

 

Ontwerpsuggestie
Samen met Provincie Gelderland organiseert CROW een creatieve bijeenkomst waarbij zij samen met belanghebbenden en geïnteresseerden ingaan op het ontwerp van een landbouwsluis. De bijeenkomst moet, aan de hand van een concept, leiden tot een ontwerpsuggestie of (bij voldoende draagvlak) een richtlijn voor het ontwerp van een landbouwsluis waar alle wegbeheerders mee uit de voeten kunnen en zowel landbouw- als fietsverkeer gebruik van kan maken.

 

Landelijke standaard
Beide organisaties willen de richtlijnen als landelijke standaard terug laten komen in de kennisproducten van CROW.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.