Medewerker Verkeer - gemeente Horst aan de Maas

maandag 28 januari 2019 241x gelezen

Bedrijf

Gemeente Horst aan de Maas

Locatie

Horst aan de Maas

Functieomschrijving

De gemeente Horst aan de Maas is op zoek naar een medewerker Verkeer voor 36 uur per week.

 

 

Wat ga je doen?

Horst aan de Maas staat voor grote verkeerskundige uitdagingen. Bijvoorbeeld bij gebiedsontwikkelingen zoals het toeristisch ontwikkelgebied Peelbergen, werklandschap Greenport,  sport- en recreatiegebied Afslag10 en de stationsomgeving Horst-Sevenum.

 

Specifieke uitdagingen in 2019 zijn een aantal grote evenementen die veel bezoekers trekken: het Oud Limburgs Schuttersfeest, de European Green Leaf Award jaar en de viering van 800 jaar Horst aan de Maas. We zoeken hierbij naar eigentijdse oplossingen voor de verkeersvraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van gedragsbeïnvloeding en andere vormen van mobiliteit.

 

Zo doe je dat!

 • Je gaat het gesprek aan met onze inwoners, dorpsraden en andere belangenorganisaties over verkeer en vervoer.

 • Je toetst verkeersplannen en stelt tijdelijke verkeersmaatregelen op.

 • Je adviseert over de verkeerskundige aspecten bij vergunningsaanvragen.

 • Je stelt verkeersbesluiten op

 • Je doet actief mee in het gedragsbeïnvloedings project Veilig op weg.

 • Je houdt je bezig met onderwerpen als bewegwijzering, verkeerstellingen en bebording.

 • Je maakt verkeerskundige analyses, bijvoorbeeld op het gebied van verkeersveiligheid, -intensiteit, -inrichting en parkeervraagstukken.

 

Deze vacature wordt opengesteld door de gemeente Horst aan de Maas. Momenteel is een aantal Noord-Limburgse gemeenten in gesprek over samenwerking op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit. De uitkomst van deze gesprekken kan zijn dat je in de toekomst ook gaat werken voor andere gemeenten in de regio.

Profiel kandidaat

Herken jij jezelf?

 • Je bent klantgericht en gericht op samenwerking, zowel intern als extern. Je kunt je mening goed verwoorden zonder daarbij het respect voor de ander te verliezen. Werken vanuit bewonersbetrokkenheid gaat je goed af. Je schakelt snel tussen verschillende taken en behoudt rust en overzicht.,

 • Je hebt minimaal een afgeronde Mbo-opleiding op het gebied van verkeer, mobiliteit of vergelijkbare specialiteit.

 • Je bent communicatief sterk. Je bent je bewust van je omgeving en zoekt actief de dialoog met bijvoorbeeld collega’s, belangengroepen, inwoners en ondernemers. Dat doe je met respect voor hun mening en ervaringen. Daarnaast schrijf je helder, zowel in je adviesnota’s als in brieven en e-mails.

 • Jouw ‘digiskills’ zijn goed ontwikkeld; je kunt snel uit de voeten kunt met de (nieuwe) applicaties waar we in onze organisatie mee werken.

Aanvullende informatie

Dit bieden wij jou

Je komt werken in een toegewijd en betrokken team van collega’s binnen het Team Openbare Werken. Deze functie wordt structureel ingevuld, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Zijn we van beide kanten tevreden? Dan gaan we na dat jaar samen verder op basis van voortgezet met een dienstverband voor onbepaalde tijd.

 

Deze functie is ingedeeld in schaal 8. Dit is minimaal € 2.335,- maximaal € 3.376,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). We bepalen de inschaling marktconform, op grond basis van je opleiding en ervaring. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB).

 

Waar ga je aan de slag?

In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas. Een plattelandsgemeente met 16 dorpen en bijna 42.000 inwoners. Qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Horst aan de Maas is van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie. En bovenal een fijne plek om te wonen. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap. Samen máken we Horst aan de Maas!
 
Onze omgeving verandert snel en continu en gemeenten bewegen daarin mee. De gemeente Horst aan de Maas geeft actief en vooruitstrevend invulling aan die veranderende rol. In ons beleid en onze dienstverlening staan onze inwoners, ondernemers en bezoekers centraal... 

 

Onze medewerkers zijn sociaal vaardig, omgevingsbewust, ondernemend en denken in mogelijkheden. We moedigen lef en initiatief aan. De kracht van de organisatie zit in de mensen die hem maken. Samen maken we het verschil!

 

Wil je meer zien van onze gemeente?

Bekijk dan onze nieuwe promotiefilm ‘HadM 24/7: het verhaal van Horst aan de Maas’ op onze website. Of bezoek het YouTube-kanaal van gemeente Horst aan de Maas voor deze film en andere items.

Contact

Heb je vragen?
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Roel de Jong, teamhoofd Openbare Werken. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jeroen Rijs, HRM adviseur. Je kunt hen bereiken via 077 - 477 97 77.
  
Zo kun je solliciteren
Is deze functie echt iets voor jou? Stuur ons dan uiterlijk 26 februari 2019 je motivatie en cv via www.banenpleinlimburg.nl. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die via deze site zijn ingediend, op tijd en compleet, dus met een motivatiebrief en cv. Sollicitaties per mail worden niet in behandeling genomen. De 1e gesprekken vinden plaats op 15 maart 2019.

 
Deze vacature is tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijk gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.