Is uw gemeente straks een Smart City?

dinsdag 11 april 2017 22x gelezen

Door veranderend consumentengedrag hebben veel winkelgebieden in binnensteden het moeilijk. Steeds meer winkels sluiten hun deuren, waardoor de aantrekkingskracht nog verder afneemt. En het einde is nog niet in zicht. Hoe doorbreken we de neerwaartse spiraal? In deze Masterclass Smart Cities krijgt u antwoord op deze vraag.

Datum

18 mei 2017

Locatie

Hoofdgebouw Capgemini, Utrecht

Organisatie

Philips Lighting en Capgemini

Doelgroep

Gemeentes

De insteek van Smart Cities is vernieuwing vanuit doorbraken in de technologie; de mogelijkheden vanuit Internet of Things om mobiliteit, energievoorziening, stadsbeleving, leefbaarheid en veiligheid fundamenteel te verbeteren. Deze initiatieven hebben grote raakvlakken met de eerder genoemde initiatieven. En dan zijn er ook nog de ontwikkelingen rondom citymarketing en centrummanagement.

 

Smart Cities gebruiken slimme technologieën zoals verlichting, geluid, app’s, citybeacons en data analyse (big data) om hun binnensteden leefbaarder, duurzaam én economisch verantwoord te maken. Dat vereist leiderschap en visie. Maar vooral: een gezamenlijke, integrale aanpak. Want om de bezoeker een totaalervaring te bieden, dienen alle stakeholders een unieke, op elkaar afgestemde rol te spelen. 

 

Ga naar de website voor meer informatie.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.