Investering van 300 miljoen voor groene scheepsvaart

dinsdag 20 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 73x gelezen

De ING en de Europese Investeringsbank (EIB) gaan 300 miljoen euro investeren in groene Europese scheepvaart. Het geldbedrag geldt als beschikbaar krediet voor sponsoren van groene en duurzame projecten in de scheepvaart.

Partijen die grote interesse hebben in Europese projecten met een groene, innovatieve projecten in zowel de binnenvaart als de zeepscheepvaart. De overeenkomst maakt deel uit van een duurzaamheidsstrategie van de ING. De EIB helpt bij het ontwikkelen en promoten van duurzame bedrijfsmodellen en onderzoekt hoe duurzame financiering de energietransitie kan ondersteunen en de klimaatverandering kan bestrijden.

Lening
Over de komende drie jaar zullen ING en EIB de 300 miljoen geleidelijk investeren. Het scheepvaartteam van ING gaat de financieringsverbintenis leiden en beheren. De lening wordt gegarandeerd onder het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), hart van het Juncker-Plan.

Klimaatactie
“Klimaatactie is een van de topprioriteiten van de EIB en dit soort financiering moet worden gezien als een stimulans voor reders om te overwegen zaken anders aan te pakken”, aldus EIB-president Werner Hoyer. “De kredietfaciliteit is opgezet na vele gesprekken met Nederlandse partners uit de publieke en private sector en heeft tot doel de scheepvaartsector te helpen overschakelen naar een groenere toekomst.”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.