Internationale expert-adviezen voor retail en verkeer in Roermond

donderdag 14 juli 2016 0 reacties 156x gelezen

Zeven internationale experts op het gebied van retail en mobiliteit hebben op 6 en 7 juli het verkeersbeleid van de Gemeente Roermond onder de loep genomen. Deze experts uit Portugal, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië bezochten de stad in het kader van het Europese project RESOLVE.

Roermond is op verkeersgebied bijzonder omdat de wegen in het weekend drukker zijn dan doordeweeks. Dit komt met name door het Designer Outlet Roermond en de vele bezoekers van de binnenstad. De experts hebben de stad leren kennen door een rondleiding en via gesprekken met bewoners en ondernemers. Hun bevindingen presenteerden zij aan raads- en collegeleden.

De belangrijkste expertadviezen over de samenwerking tussen retail en verkeer zijn:

•Zorg voor een duidelijke visie op wat voor stad je wilt zijn, zoek de juiste balans tussen stad en Designer Outlet Roermond en formuleer een heldere strategie om die visie en balans te bereiken.

•Zorg voor voldoende informatie. Gegevens over verplaatsingspatronen en bezoekmotieven zijn essentieel bij het opstellen van de juiste strategie. Maak daarbij ook gebruik van de gegevens waarover ondernemers beschikken.

•Heb voldoende oog voor ‘zachte maatregelen’ in het verkeersbeleid, zoals het stimuleren van lopen en fietsen en het sturen van verkeersgedrag en verkeersstromen. Hiervoor is een goede communicatie met bewoners, bedrijven, bezoekers en weggebruikers essentieel. Maak hierbij gebruik van de kennis en ervaring van derden op het gebied van marketing en de doelgroep die zij met hun marketing bereiken.

RESOLVE
Roermond is projectleider van RESOLVE; een project waarin 8 Europese steden en de Erasmus Universiteit Rotterdam de komende 5 jaar samenwerken. In RESOLVE bundelen partners hun kennis en ervaring om de betrokkenheid van de retailsector bij het opstellen van verkeersbeleid te vergroten.

Op lokaal niveau gebeurt dit met het opstellen van een nieuw Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (in het Engels SUMP genaamd), op regionaal en landelijk niveau door de met RESOLVE opgedane kennis en ervaring breed te verspreiden en op Europees niveau door een aanvulling op de SUMP-richtlijnen voor te stellen. RESOLVE wordt mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en mogelijk gemaakt door het INTERREG Europe programma van de Europese Unie.

Zie meer informatie op: http://www.roermond.nl/?id=128799

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.