Inschrijving Innovatieprijs Tour de Force 2018 van start

vrijdag 23 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 57x gelezen

De inschrijving voor de Tour de Force Innovatieprijs is weer geopend. Inschrijven is mogelijk tot en met 27 april. De winnaar wordt gekozen tijdens het Nationaal Fietscongres 2018 op 21 juni in Rotterdam.

De Tour de Force is het samenwerkingsverband tussen overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten. Doel van de Tour de Force is om het aantal fietskilometers in Nederland in tien jaar tijd met 20 procent te verhogen. Hiervoor is een Agenda Fiets 2017-2020 opgesteld met maatregelen om dat doel te bereiken. Innovatieve oplossingen kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Iedereen kan inzenden voor de Innovatieprijs 2018 via de?website van de Tour de Force. Innovaties aanmelden van anderen kan ook. 

 

Inzendingen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten passen binnen één of meer van de negen doelen van de Agenda Fiets. Bijvoorbeeld oplossingen voor overvolle fietspaden en de aanleg van hoogwaardige regionale fietsverbindingen. Ook de overstap van de fiets op het openbaar vervoer, fietspromotieactiviteiten, de verkeersveiligheid, fietsdiefstal en de inzet van ICT zijn belangrijke aandachtspunten. Op de website van de Tour de Force staan deze doelen uitgebreid beschreven. Daarnaast moeten inzendingen gaan over projecten en oplossingen die recent zijn uitgevoerd of op het punt staan om te worden gerealiseerd. Andere aspecten waar de jury op zal letten zijn het innovatieve karakter, de kosteneffectiviteit, schaalbaarheid en maatschappelijk nut van de inzendingen.

 

Die jury bestaat uit vijf vakjournalisten op het gebied van mobiliteit. Zij zullen vijf inzendingen nomineren. Die worden in de verschillende vakmedia gepubliceerd en gepresenteerd op het Nationaal Fietscongres 2018 op 21 juni in Rotterdam. Het publiek kiest op die dag hieruit de winnaar die 10.000 euro ontvangt om te besteden op een manier die de innovatie een stap verder in praktijk brengt. 

 

Vorig jaar won Amsterdam de prijs met de inzending ‘Ontwerpen naar gebruik’. De spraakmakende infrastructurele innovaties van deze inzending, onder andere bekend geworden onder de namen ‘Friteszak’ en ‘Banaan’, hebben sindsdien veel belangstelling ondervonden uit binnen- en buitenland. 

 

Inschrijven voor de Innovatieprijs – of een tip geven over een mogelijk kandidaat – kan tot en met 27 april 2018 via het formulier op de website van de Tour de Force:?www.tourdeforce2020.nl/innovatieprijs2018

 

Spreken op het Nationaal Fietscongres? 

 Het Nationaal Fietscongres biedt dit jaar een podium aan fietsprofessionals die graag een inhoudelijke bijdrage willen leveren. Zij kunnen dat kenbaar maken door een sessie-idee in te dienen via de website van het Nationaal Fietscongres. De mensen met de beste sessie-ideeën, passend binnen de gekozen thema’s, mogen op 21 juni spreken tijdens een van de sessies. 

 

Criteria 
Een sessie-idee moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het aansluiten bij de gekozen thema's 'Fiets tussen stad en plattenland', 'Meer ruimte voor de fiets', 'Gericht stimuleren fietsgebruik', 'Fietsveiligheid' of 'Wind uit de andere hoek'.  

De Raad van Advies – bestaande uit professionals van de SWOV, ministerie van IenW, Fietsersbond, Fietsberaad en de gemeente Rotterdam – beoordeelt de ingezonden voorstellen. De raad let met name op de kwaliteit van de inzending, het vernieuwende karakter, de controleerbaarheid van de conclusie, de reproduceerbaarheid en de impact. 

 

Inschrijven en bekendmaking 
Een inzending bestaat uit maximaal 200 woorden. Inschrijven is mogelijk tot en met 27 april. Op 17 mei is de bekendmaking van de goedgekeurde sessies. Alle deelnemers ontvangen de uitslag via de mail. Meer informatie: www.nationaalfietscongres.nl

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.