Hoe mobiliteit mensen gelukkig maakt

donderdag 8 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 258x gelezen

Steden groeien en worden drukker. Het is een uitdaging de stad toegankelijk en in beweging te houden. Op het congres Happy Mobility, op 14 maart aanstaande in Rotterdam, wordt gezocht naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan. Mobiliteit gaat over meer dan zo snel mogelijk van A naar B komen, dat is bekend. Het gaat ook over mee kunnen doen in de stad, naar werk komen en samen de stad te beleven.

Stad op maat

Jorn Wemmenhove, stedenbouwkundige uit Rotterdam en betrokken bij de organisatie van Happy Mobility: “We versnellen de stedelijke toekomst waarin de stad door actief transport, zoals lopen, fietsen, in combinatie met ov toegankelijk is voor iedereen. Dat is happy mobility, en zo creëren we een stad op de maat van de mens, voor alle mensen.”

 

Congres

Op het congres spreken toonaangevende keynotesprekers, waaronder professor Derk Loorbach die inzoomt op transitie, oprichter van het autodeelbedrijf Zipcar Robin Chase en Karel Martens die u meer vertelt over vervoersarmoede. Gevonden oplossingen worden besproken, nieuwe ideeën bediscussieert en keynotesprekers bieden food for thought.


Meer informatie over dit congres vindt u op www.happymobility.nl.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.