Hoe Luxemburg beter bereikbaar kan worden

dinsdag 12 september 2017 Guus Puylaert, Vincent Wever 93x gelezen

In Luxemburg groeit de laatste jaren zowel het inwonerstal (jaarlijks 1,5 procent) als het aantal arbeidsplaatsen (3 procent op jaarbasis). Daardoor groeit ook de mobiliteitsvraag. Maar hoe wordt het dwergstaatje beter bereikbaar? Dat onderzoekt het kennisinstituut MobiLab van de Universiteit van Luxemburg.

Mobilab probeert vanuit wetenschappelijke hoek een antwoord te geven op deze vraag. Daarbij wordt vanuit verschillende disciplines gekeken naar mogelijkheden op het gebied van onder meer infrastructuur, smart mobility en netwerkanalyses.

In Luxemburg is behoefte aan meer kennis op het gebied van mobiliteit. Daarom ontwikkelde regering van Luxemburg een speciaal programmaministerie voor Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur (MDDI).

Automobiliteit omlaag
Nu nog wordt 70 procent van de binnenlandse reizen per auto gemaakt, dat moet naar ongeveer 50 procent. Hoe dat moet? Door in te zetten om een verplaatsing van de (bedrijfs)activiteiten en het goed organiseren van de regie op alle vormen van ov, maar ook door samen te werken met de grenslanden.

Lees het hele artikel op OV-Magazine.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.