Hoe gaan we het Europese overstromingsgevaar te lijf?

dinsdag 17 oktober 2017 Guus Puylaert 0 reacties 44x gelezen

Europa wordt bedreigd met overstromingsgevaar. Daarom wordt tijdens de Amsterdam International Water Week het nieuwe evenement Floodex Europe gelanceerd. Dit evenement is gewijd aan het presenteren van oplossingen voor het Europese overstromingsgevaar.

Floodex Europe, dat wordt gelanceerd door RAI Amsterdam in samenwerking met Floodex UK, streeft ernaar actie op het gehele continent te stimuleren en praktische oplossingen te bieden om overstromingen te lijf te gaan.

“Overstromingen zijn een lokaal probleem, maar ook een probleem waarvoor op Europees niveau meer discussie en samenwerking nodig is,” zegt Annette Bos, Director Water van RAI Amsterdam. ”Wij willen helpen om overstromingsgevaar hoger op de Europese agenda te krijgen. Dat is van cruciaal belang aangezien water zich niets aantrekt van grenzen. Een oplossing in het ene land kan leiden tot meer problemen in een ander land,” aldus Bos.

Over Floodex
Het lanceringsevenement bevat onder meer presentaties en discussies waaraan een aantal toonaangevende Europese verenigingen deelnemen, die gespecialiseerd zijn in overstromingen.

Er komt ook een tour om de overstromingsexpertise, die aanwezig is bij huidige exposanten op de Aquatech, onder de aandacht te brengen. Ook worden bezoeken gebracht aan enkele van de meest recente overstromingsgerelateerde projecten die in de stad Amsterdam zijn geïmplementeerd.

“Dit is een ideale eerste mogelijkheid tot netwerken voor iedereen die belast is met de taak om overstromingen het hoofd te bieden. Hier kunnen ze vakgenoten ontmoeten, evenals technologieleveranciers en andere belanghebbenden die te maken hebben met dezelfde of soortgelijke uitdagingen,” gaat Bos verder.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.