Hoe een netwerk van 25 snellaadstations in Duitsland wordt gebouwd

donderdag 14 september 2017 Guus Puylaert 0 reacties 68x gelezen

Het Nederlandse bedrijf Fastned, dat een Europees netwerk van snellaadstations wil realiseren, heeft een subsidie van 4,1 miljoen euro ontvangen van het Duitse ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur (BMVI). Hiermee kan het bedrijf 25 snellaadstations met meerdere laders door heel Duitsland realiseren. Begin 2018 moet het eerste station gereed zijn.

De subsidie maakt deel uit van een Duits overheidsprogramma om de infrastructuur voor elektrische auto’s te stimuleren. Met het subsidieprogramma worden bedrijven gestimuleerd om in enkele jaren 300 miljoen euro te investeren in snelle laadinfrastructuur.

Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned: “We zijn verheugd met de subsidie van BMVI omdat het ons in staat stelt om onze investeringen in Duitsland te versnellen, om groene banen te creëren en duurzame infrastructuur te bouwen.  Hiermee steunen we Duitsland in zowel haar mobiliteits doelen als haar afspraken met betrekking tot het klimaatakkoord van Parijs.”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.