Hackaton moet provinciale wegen klaarmaken voor zelfrijdende auto’s

woensdag 9 augustus 2017 Guus Puylaert 223x gelezen

Tijdens de hackaton ‘Hack the Road’ krijgen deelnemende ‘hackers’ 48 uur de tijd om een systeem te bouwen, waarmee op de provinciale wegen verkeersinformatie overgebracht kan worden naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s. Provincie Noord-Holland organiseert de hackaton van 14 tot 16 september, door de provincie Noord-Holland op het circuit van Zandvoort. Aanmelden kan tot en met 13 september.

De provinciale wegen in Noord-Holland, en wegen in het algemeen, zijn op dit moment nog niet klaar voor de slimme, zelfrijdende auto. De deelnemers aan ‘Hack the Road’ gaan hier verandering in brengen.

De provincie Noord-Holland wil de slimme zelfrijdende auto zo goed mogelijk faciliteren. Belangrijke informatie voor de automobilist, zoals gevaarlijke weersituaties of de huidige verkeerssituatie, wordt in de nabije toekomst naar slimme auto’s gecommuniceerd. Bij verkeershinder kan bijvoorbeeld de route of de gewenste rijsnelheid automatisch worden aangepast.

Ontwikkelaars, designers, programmeurs, infrastructuurexperts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen kunnen zich tot en met 13 september hier aanmelden om deel te nemen aan de hackathon. Voor het maken van hun prototype krijgen deelnemers toegang tot nieuwe technologieën zoals: Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT) en Augmented Reality (AR).

Het winnende team van de hackaton mag afreizen naar Californië, om daar het prototype te presenteren aan overheden, bedrijven en universiteiten.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.