Gemeente Arnhem maakt werk van Emvi

vrijdag 13 september 2013 redactie 0 reacties 171x gelezen

Arnhem doet het goed als het gaat om het aanbesteden van bouwprojecten. Dat blijkt uit een analyse van het Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra. Alle gemeenten met meer dan acht bouw- of infra-aanbestedingen in 2012 werden door het instituut onderzocht. Arnhem komt als beste uit de bus.

gemeente Arnhem komt als beste uit de bus uit een analyse van het Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra onder gemeenten met meer dan acht bouw- of infra-aanbestedingen in 2012.

gemeente Arnhem komt als beste uit de bus uit een analyse van het Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra onder gemeenten met meer dan acht bouw- of infra-aanbestedingen in 2012. (Copyright: ANWB/AVD)

Arnhem is vooral sterk in het zorgvuldig formuleren van de eisen en criteria waaraan de inschrijvingen moeten voldoen, aldus de rapportage. Gekeken is onder andere of de eisen voldoende objectief, transparant en proportioneel zijn. In Arnhem is de formulering van de eisen dik in orde. Daarmee kan Arnhem zich volgens het aanbestedingsinstituut scharen onder de ‘partijen die begrijpen hoe professioneel met eisen en criteria omgegaan moet worden’.

Moderne contracten
Daarnaast scoort Arnhem hoog op het onderdeel ‘moderne contracten’. Dat betekent dat de gemeente niet zelf het gehele ontwerp al vastlegt in gedetailleerde bestekken, maar ook het ontwerp voor een deel aan de inschrijvers overlaat, bijvoorbeeld in een design & build en constructie.

Economisch meest voordelig
Als gunningscriterium bij aanbestedingen kijkt Arnhem verder dan alleen de prijs. Levensduur, kwaliteit, plan van aanpak en bijvoorbeeld social return tellen ook mee. Ook daarvoor krijgt Arnhem waardering. Want zo ontstaat de economisch meest voordelige inschrijving, ook wel Emvi genoemd.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.