Gasthoofdredacteur Ineke Spapé

maandag 28 april 2014 331x gelezen

'Ik daag u uit: vanaf nu kunt u uw stad of dorp voetgangersvriendelijker maken'

Hoe loopt het?  

Nou, om maar met de deur in huis te vallen: dat kan en moet beter…  In de meeste steden lopen voetgangers, vanzelfsprekend. Daar hoef je niets voor te doen, toch? Maar slimme gemeenten werken aan voetgangersbeleid: het loont namelijk. Zeker als het structureel en integraal wordt opgepakt. Investeren in de voetganger levert gezondere burgers, een vitalere (lokale) stadseconomie, leefbare wijken waar nog winkels, sportvelden en scholen zijn en prettige plekken om te verblijven. Gewoon een leukere stad dus! Natuurlijk moeten gemeenten daar wat aan doen: recreatievoorzieningen in de buurten, mooie parken en pleinen met veilige routes erheen, goed onderhouden trottoirs (ook ’s winters) en voorzieningen in centra en wijken om goed en veilig te kunnen lopen én over te steken. En eens een humoristische campagne gericht op voetgangers in plaats van spitsmijden….

 

Ik daag u uit: vanaf nu kunt u uw stad of dorp voetgangersvriendelijker maken. Zelf, binnen uw vakgebied mobiliteit, maar ook samen met uw vakgenoten van groen, economie, RO, toerisme, onderwijs… Want ook die disciplines kunnen bijdragen aan een beter voetgangersklimaat.

 

Snel weten hoe dat kan? Een spoedcursus voetgangers volgen? De meerwaarde van lopen voor u als planner op een rijtje gepresenteerd krijgen? Kom dan op donderdag 22 mei ’s middags naar de NHTV in Breda voor de lancering van de nieuwe CROW-publicatie ‘Lopen Loont; voetgangers in beleid, ontwerp en beheer’. U kunt na afloop meteen aan de slag want u krijgt de publicatie mee naar huis. Meer informatie, aanmelden of bestellen? Zie www.crow.nl/333.

 

Hierna kunt u alleen nog maar constateren: Lopen loont inderdaad, ik had er gisteren al mee moeten beginnen!

 

Ineke Spapé

Lector Verkeer en Stedenbouw, NHTV

Directeur SOAB Adviseurs Woning en Leefomgeving

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.