F10: ambitieuze fietssteden gaan voor een tien!

donderdag 21 september 2017 Guus Puylaert 189x gelezen

Tijdens het Nationaal Fietscongres in Tilburg op 21 september is de F10 een feit geworden. De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk heeft de oprichting van het netwerk van ambitieuze fietssteden bekend gemaakt. Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Goes, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle vormen samen de F10.

Samen met het Rijk, vervoerregio’s en provincies werken ze aan een verdere groei van het fietsgebruik in Nederland. Het streven is dat in de komende tien jaar het fietsgebruik met twintig procent groeit.

 

Fietssteden verenigt u!

De F10 is een open netwerk met ruimte voor meer ambitieuze fietssteden. Elkaar versterken en leren van elkaar staan voorop. De F10-steden investeren fors in fietsvoorzieningen. Samen gaan ze voor een hogere plek van de fiets op de politieke agenda en meer investering en innovatie op fietsgebied. De F10 is hét vliegwiel voor krachtig beleid, gericht op nog verdere groei van het fietsgebruik in Nederland.

 

De fiets is hét vervoersmiddel van de toekomst, zeker in steden die almaar groeien. Fietsen is snel, makkelijk, toegankelijk en schoon. Het levert niet alleen grote maatschappelijke baten op, het is ook nog eens bewezen kosteneffectief: de investeringskosten per reizigerskilometer zijn vele malen lager dan auto, bus of trein.

 

Tour de Force

De F10 werkt onder de vlag de nationale Agenda Fiets van de Tour de Force, waarbinnen alle overheden en organisaties samenwerken die verantwoordelijk en betrokken zijn bij het fietsbeleid in Nederland.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.