Extra subsidie in Amsterdam voor e-bestelauto’s

woensdag 10 januari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 39x gelezen

De gemeente Amsterdam stelt in 2018 5.500 euro extra subsidie beschikbaar voor volledig geëlektrificeerde bestelauto’s. Deze regeling komt bovenop de al bestaande subsidieregeling van 5.000 euro.

Dat schrijft Nederland Elektrisch. Voor de aanschaf van 100 procent elektrische bestelauto’s is voor ondernemers die minimaal drie keer per week in de stad rijden een subsidie van 5.500 euro beschikbaar.

De totale subsidiepot bedraagt 330.000 euro, is afkomstig van de Rijksoverheid is moet schoon rijden in Amsterdam te stimuleren.

De regeling komt bovenop de al bestaande regeling, waarin ondernemers die minimaal 8.000 kilometers per jaar door de hoofdstad rijden een subsidie van 5.000 kunnen ontvangen. Zakelijk rijders die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen hierdoor in totaal 10.500 euro subsidie.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.