Eerste intelligente verkeersregelinstallaties in 2017

vrijdag 25 november 2016 Else Adriaans 0 reacties 237x gelezen

Leveranciers van verkeersregelinstallaties (vri’s) ondertekenden afgelopen woensdag 23 novemer de overeenkomst ‘Verkeerslichten van de toekomst’, op de beurs Verkeer, Mobiliteit en Parkeren in Houten. In 2017 moet de eerste generatie interoperabele verkeerslichten, zo’n 1200 stuks, een feit zijn.

Dit betekent dat een wegbeheerder de hardware en software van iedere leverancier en dienstverlener probleemloos kan combineren. Die standaardisatie is erg belangrijk voor overheden, liet Chris de Vries, directeur Beheer en Uitvoering bij Provincie Noord-Holland, eerder al weten.

 

Optimale verkeersstromen door iVRI's

Intelligente VRI's (iVR's) zijn de nieuwe generatie verkeersregelinstallaties en kunnen niet alleen informatie zenden (tijd tot rood, tijd tot groen) maar ook informatie ontvangen en op tijd 'zien' welk verkeer er aan komt. Dat biedt veel economische voordelen, maar ook milieukundige en infrastructurele. "Dat leidt tot minder uitstootgassen, benzineverbruik, bandenslijtage, tel maar op", aldus Jan-Bert Dijkstra, directeur van Beter Benutten.

 

Partnership Talking Traffic

'Verkeerslichten van de toekomst' is een onderdeel van het Partnership Talking Traffic, dat weer onderdeel is van het programma Beter Benutten. Overheden en marktpartijen werken daarin samen aan het verbeteren van bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid door real-time informatie-uitwisseling tussen weggebruikers en verkeerssystemen. Onderdeel van de afspraken is dat leveranciers internationale standaarden voor data-uitwisseling hanteren.

De verklaring 'Verkeerslichten van de toekomst' is namens de verkeersindustrie ondertekend door Dynniq, KoHartog Verkeerstechniek, Royal HaskoningDHV, Siemens, Swarco, Sweco, Vialis, een VolkerWessels onderneming en Ziut.

 

Bekijk de verklaring 'Verkeerslichten van de Toekomst' en meer informatie over het Partnership Talking Traffic.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.