Eerste EffectGesprek zoomt in op 'bewegen in het groen'

donderdag 15 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 59x gelezen

Wat is er voor nodig om mensen met een lage gezondheidsverwachting in beweging te krijgen? Daarover wil de redactie van GroenEffect met u in gesprek tijdens het eerste EffectGesprek, op donderdag 15 maart. Tijdens de bijeenkomst dient natuur- en recreatiegebied De Groenzoom als voorbeeldcasus.
Natuur- en recreatiegebied de Groenzoom. Foto: © Cor Noorman

Natuur- en recreatiegebied de Groenzoom. Foto: © Cor Noorman

De Groenzoom is een stadsrandzone van ongeveer 500 hectare groot, gelegen onder de rook van Den Haag en Rotterdan. Het gebied strekt zich uit tussen Berkel-Rodenrijs, Pijnacker en de wijk Zoetermeer-Rokkeveen en is waterrijk en groen gebied.


De beheercombinatie, bestaande uit BTL en Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V., onderhouden en beheren het gebied. Eén van de punten waar aandacht voor is, is het verder stimuleren van het gebruik van de stadsrandzone voor een brede doelgroep, waaronder mensen die het risico lopen op blijvende gezondheidsklachten. Met als achterliggende gedachte: bewegen in het groen is gezond.


Tijdens het EffectGesprek willen de initiatiefnemers met u op zoek naar passend antwoord op de vraag: '‘Hoe maak je het stedelijk gebied beweegvriendelijk voor mensen met een lage gezondheidsverwachting?"

 

Aanmelden

Het EffectGesprek, met als thema 'bewegen in het stadsgroen', vindt plaats op 15 maart van 13.00 tot 17.00 uur. De kosten voor deelname zijn 95 euro. Wilt u er bij zijn? U kunt zich hier aanmelden.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.