Duurzaam composiet in viaduct Amersfoort

donderdag 26 september 2013 0 reacties 164x gelezen

Met de officiële opening van het viaduct over de Hogeweg op 25 september heeft Amersfoort er een veilige verkeersader bij. Het fietsgedeelte is uitgevoerd in duurzaam composiet, een primeur voor een viaduct over een weg.

Het ontwerp van de Hogeweg is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, Royal HaskoningDHV en verschillende architecten.

Composiet
De fietsdekken van het viaduct zijn gemaakt van vezelversterkt kunststof: composiet. Deze composietdekken overspannen de lengte tussen de zijwanden en de middensteunpunten, zonder gebruik te maken van een draagconstructie in een ander materiaal.

Duurzaam en mooi
Het is het eerste kunststof viaduct over een verkeersweg. Het viaduct  voldoet aan de zware eisen die gesteld worden aan verkeersveiligheid. De grote voordelen van composiet: het vergt minder onderhoud, het is duurzaam en het geeft veel ontwerpvrijheid waardoor er nu een fraaie tunnel ligt met een bijzonder viaduct.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.