‘Druk van de ketel’: 40 miljoen extra voor fietsstallen op stations

dinsdag 1 november 2016 0 reacties 80x gelezen

Sharon Dijksma, staatssecretaris IenM, maakt 40 miljoen euro extra vrij voor de uitbreiding van fietsenstallingen bij NS-stations. Hiermee wil zij de meest urgente fietsparkeerproblemen bij stations aanpakken voor 2020. De komende maanden wordt duidelijk op welke locaties extra stallingen gerealiseerd gaan worden uit het beschikbare budget.
Staatssecretaris Dijksma wil met 40 miljoen extra de meest urgente fietsparkeerproblemen bij stations aanpakken voor 2020

Staatssecretaris Dijksma wil met 40 miljoen extra de meest urgente fietsparkeerproblemen bij stations aanpakken voor 2020 (Copyright: ANWB/AVD)

‘We halen met deze investering tot 2020 de druk van de ketel op de grootste knelpunten’, aldus Dijksma. De provincies en vervoerregio’s dragen voor de helft bij aan de extra stallingen, waardoor er nu in totaal 80 miljoen euro beschikbaar komt.

Cofinanciering
De investering van 80 miljoen euro komt bovenop de 221 miljoen euro uit het programma Actieplan Fietsparkeren (uit 2011) waarmee er al 96.000 parkeerplekken zijn bijgekomen. Dijksma en de andere partijen maken het geld nu extra vrij omdat het resterende budget uit het Actieplan de tekorten niet volledig kan oplossen.

Sluitend bedrijfsplan
Voorwaarde voor cofinanciering door het Rijk is dat de convenantpartners een sluitend bedrijfsplan inclusief exploitatiekosten hebben en dat zij maatregelen nemen om de huidige parkeercapaciteit optimaal te benutten. Dijksma wil voor het eind van dit jaar een akkoord bereiken over de uitwerking van de afspraken per provincie/vervoersregio en de prioritering.

 

 

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

Voor meer informatie, Karin van Rooijen 06-53820589

 

 

 

 

 

Colofon

Afzenders

Ministerie van Infrastructuur en Milieu (kerndepartement)       

 

Thema's

Milieu, ruimte en water

 

 

 

Wilt u geen persberichten meer ontvangen? Meld u dan nu af

 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

















 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.