Docent Mobiliteit - Hogeschool Windesheim

dinsdag 17 april 2018 371x gelezen

Bedrijf

Hogeschool Windesheim

Locatie

Almere

Functieomschrijving

Docent Mobiliteit - 24 tot 32 uur - Almere

 

Ben jij gefascineerd door de snelle ontwikkelingen op het gebied van verkeer en vervoer? Wil je een nieuwe generatie young professionals hierin wegwijs maken en bijdragen aan hun persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling? Spreekt zelfstandig werken, persoonlijke betrokkenheid en een gevarieerd takenpakket je aan? Dan zoeken we jou om de mobiliteitsexperts van de toekomst op te leiden.

 

 

 

 

Elke dag is anders en gevarieerd in jouw vak als docent. Je geeft hoorcolleges waar je inspirerend lesgeeft en werkcolleges waar studenten aan producten werken en presentaties houden. In het lesprogramma staan praktijkopdrachten centraal. Dit zijn opdrachten voor opdrachtgevers uit het werkveld waar studenten als opdrachtnemer aan werken en docenten als coach en/of beoordelaar. Uiteraard maak je tentamens, beoordeel je rapportages en andere producten die opgeleverd worden.
 
In onze relatief kleine opleiding is er veel ruimte voor de persoonlijke benadering. Dit betekent dat je de studenten goed kent en veel spreekt. Onze studenten waarderen dit in hoge mate: we zijn niet voor niets al vier jaar lang ‘Topopleiding’ in de HBO keuzegids. In de rol van studentbegeleider coach je de student op zijn persoonlijke ontwikkeling en bij de studievoortgang. In het relatief kleine en zelfsturende docententeam zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor de opleiding en de uitvoering van diverse algemene taken. De verdeling van vakken en taken doen we gezamenlijk en is mede afhankelijk van je voorkeuren, kennis en ervaring.
 
Vanzelfsprekend krijg je ruimte en tijd om je kennis, expertise en netwerk up to date te houden en te verdiepen. Je volgt cursussen en trainingen en bezoekt congressen, bijeenkomsten en beurzen. Bij voorkeur beschik je over een groot en actief netwerk dat je kunt inzetten bij het onderwijs en het vinden van opdrachten voor studenten. De manier waarop ‘voorbereiding op de beroepspraktijk’ in ons onderwijs plaatsvindt, wordt door de studenten erg hoog gewaardeerd.

Profiel kandidaat

Je expertise

Voor ons is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt op het vakgebied van mobiliteit. We zoeken in het bijzonder expertise op het gebied van verkeersmodellen, verkeersmanagement en Smart Mobility, maar ook als je andere relevante expertise hebt houden we ons aanbevolen.
 
Vanzelfsprekend geldt dat je het contact met jonge mensen leuk vindt. Daarnaast weet je de kennis en vaardigheden die je hebt effectief over te dragen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt uiteraard als je ervaring hebt, bijvoorbeeld als je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen. Een probleemoplossend vermogen en in kunnen spelen op verschillende situaties is belangrijk.
 
Jouw expertise

 

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding relevant voor het vakgebied van Mobiliteit/Verkeerskunde (of aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau).
  • Je hebt een onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te behalen.
  • Je hebt ruime recente werkervaring in het werkveld Mobiliteit, bij voorkeur met verkeersmodellering, verkeersmanagement en/of Smart Mobility
  • Je weet op enthousiasmerende wijze studenten te begeleiden bij hun projecten waaronder afstudeertrajecten.
  • Je kunt door jouw inhoudelijke expertise en persoonlijkheid studenten, collega’s en het werkveld inspireren, motiveren en coachen.
  • Je bent flexibel, accuraat, resultaatgericht, sociaal en communicatief vaardig.
  • Maar bovenal: je voelt je thuis in een cultuur die zich kenmerkt door betrokkenheid, kleinschaligheid, openheid, positiviteit en praktijkgerichtheid.

Aanvullende informatie

Windesheim als werkgever

Windesheim is een kennisinstelling die waarde(n)volle professionals opleidt, waar het onderwijs studenten uitdaagt, waar docenten kwalitatief goed onderwijs geven en waar onderzoek wordt gedaan dat gericht is op de beroepspraktijk. Meer weten over ons strategisch beleid? Klik hier.
 
Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5.
 

Wat wij bieden

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een dertiende maand, volledige reiskostenvergoeding voor trein of bus en een zeer goede verlofregeling waaronder 428 uur verlof op basis van een 40-urige werkweek.

Wij bieden een uitdagende functie, voor de duur van 1 jaar met kans op verlenging.

De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschooldocent A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €3.392, - en €4.661, - (conform schaal 11 van de cao hbo).

Contact

Zo kom je met ons in contact

Heb je belangstelling voor deze functie? Marlies Schnackers, coördinator en docent bij de opleiding, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Zij is bereikbaar via: m.schnackers@windesheim.nl | 06-13219090
 
Marloes Spee, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Ze is bereikbaar via m.spee@windesheim.nl | 088-469 84 76.
 
Je kunt solliciteren tot en met 1 juni.


Het geven van een gastcollege maakt onderdeel uit van de 2e ronde van deze sollicitatieprocedure. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.