Brabant gaat dialoog aan over toekomstige mobiliteit

vrijdag 20 oktober 2017 Laura Vliek 0 reacties 99x gelezen

Brabanders blijken over het algemeen open te staan voor vernieuwende concepten op het gebied van mobiliteit, maar zijn vaak onbekend met de mogelijkheden. Dit staat in het reeds gelanceerde digizine ‘De toekomst begint nu’, gemaakt door provincie Noord-Brabant.

In het digizine zijn dialogen gepubliceerd die de provincie gedurende een heel jaar voerde met burgers en professionals, waarin hen gevraagd werd hoe zij denken over mobiliteit en de ontwikkeling daarvan. De provincie wil inwoners bekend maken met nieuwe concepten door te experimenteren met nieuwe toepassingen in de praktijk.

Gedeputeerde van provincie Noord-Brabant Christophe van der Maat legt uit welke onderwerpen onder meer naar voren kwamen in de dialogen: “Een jaar lang hebben we op verschillende manieren het gesprek gevoerd met professionals en Brabanders over nieuwe concepten van mobiliteit, welke rol de overheid daarin speelt en hoe we hierin optimaal met andere partijen kunnen samenwerken.”

“Als provincie pakken we niet alleen knelpunten op korte termijn aan, maar bereiden we ons ook voor op de uitdagingen waar we in de toekomst mee te maken krijgen. Welke investeringen moeten we nu doen om die zelfrijdende auto mogelijk te maken? Hebben mensen straks nog behoefte aan een bus waarvoor ze op een bepaalde tijd voor bij een bushalte moeten wachten?”, vervolgt hij.

Veel Brabanders die deelnamen aan bijeenkomsten of de uitgebreide enquête invulden, bleken nog geen concreet beeld te hebben van de mogelijkheden zoals deelconcepten, autonoom rijden en het slimmer vervoeren van goederen. Volgens Van der Maat heeft de gevoerde dialoog met burger en professional wel bevestigd dat de provincie op dit moment al goed inspeelt op ontwikkelingen.

De provincie zal de experimenten rondom het veranderen van de mobiliteit verder uitbreiden. Zo wil de provincie pilots opstarten met autonoom en coöperatief rijden en daarnaast experimenteren met nieuwe vervoersconcepten binnen het ov.  

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.