Bewonersdelegatie adviseert uitstel opening Lelystad Airport

maandag 4 december 2017 Guus Puylaert 77x gelezen

Een adviescommissie heeft minister Van Nieuwenhuizen geadviseerd om de opening van Lelystad Airport, in april 2019, uit te stellen. Bij de presentatie van het rapport zei de minister dat opening in april 2019 wel haalbaar moet zijn.

De bewonersdelegatie, bestaande uit twaalf inwoners uit vijf provincies, adviseert dat het luchtruim eerst opnieuw moet worden ingedeeld en dat de overheid vervolgens een duidelijke visie moet ontwikkelen. Daardoor is april 2019 niet haalbaar.

Volgens de minister is het echter wel mogelijk om tegelijkertijd het versplinterde luchtvaartbeleid te hervormen én het luchtruim opnieuw in te delen. Als de commissie die de milieueffectrapportage beoordeelt in februari positief oordeelt, kan het vliegveld in april 2019 open, verwacht de minister.

Minister Cora van Nieuwenhuizen had de commissie in het leven geroepen omdat zij een onafhankelijk advies wilde. Het maatschappelijk verzet breidt uit en het politiek draagvlaak neemt af, waardoor het vliegveld voor de minister een echt ‘buikpijndossier’ is geworden, schrijft NRC Handelsblad.

Lees ook: bewoners denken mee over vliegveld Lelystad.

U kunt het advies hier downloaden.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.