Benzineprijs weer net zo hoog als drie jaar geleden

donderdag 3 mei 2018 Guus Puylaert 0 reacties 142x gelezen

De benzineprijs is aan een opmars bezig. De laatste keer dat het prijsniveau zo hoog was als nu, was in augustus 2015: drie jaar geleden dus. De prijs voor Euro95 lag in deze april op gemiddeld 1,61 euro per liter en de prijs steeg aan de snelweg harder dan bij lokale stations.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS en tankpassenproducent Travelcard. In tien jaar tijd steeg de prijs aan de snelweg met 8,9 procent, bij een onbemande pomp met 6,4 procent. Het verschil tussen de prijs aan de snelweg en bij de lokale pomp is sinds 2008 opgelopen van 9 naar 13 eurocent. De verschillen tussen onbemande en bemande lokale pompen bleef in tien jaar tijd op 4 cent per liter hangen.

Het verschil tussen de hoogst en laagst gemeten verkoopprijs in Nederland op 15 april 2018 is 27 eurocent per liter, schrijft het CBS. In 80 procent van de vestigingen lag tussen de 1,55 euro en 1,67 euro. In 10 procent lag de prijs onder de 1,55 en de recordprijs was 1,76 euro.

De data van Travelcard bevat gegevens van 335.000 Nederlandse gebruikers, die minimaal één keer per week tanken bij in totaal 3800 tankstations in Nederland.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.