Beleidsmedewerker Verkeer - gemeente Haarlemmermeer

woensdag 5 juli 2017 229x gelezen

Bedrijf

Gemeente Haarlemmermeer

Locatie

Hoofddorp

Functieomschrijving

Haarlemmermeer is één van de grootste gemeenten in Nederland. Met ruim 145.000 inwoners, 18.500 hectare land en 26 kernen is Haarlemmermeer een gebied vol spannende contrasten. We hebben weidse landschappen en boerenland, stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol. We zijn een jonge gemeente en hebben tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam en een van de eerste stoomgemalen ter wereld. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is hier groen en stads tegelijk.

 

Het bouwen aan Haarlemmermeer vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, ambitie en professionaliteit? Dan pas je bij ons. We bieden je alle kansen om je breed te ontwikkelen, hebben interessante arbeidsvoorwaarden en bieden iedere dag een andere werkvloer.

 

Over cluster Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED)

De cluster bestaat uit vier teams: gebiedsteam Oost, gebiedsteam West, team EZ/Luchthavenzaken en team Beleid verkeer, ruimte en milieu. Met elkaar adviseren wij bestuur, directie en andere clusters over de ruimtelijke en economische ontwikkelingen binnen de polder, over de strategische positionering van de gemeente in het overleg met rijk, provincie, de Stads- en Metropoolregio Amsterdam.

 

Beleidsmedewerker verkeer

Haarlemmermeer | 32-36 uur

 

 

 

Jouw rol als beleidsadviseur verkeer

Als beleidsadviseur verkeer houdt je je bezig met het initiëren en ontwikkelen van beleid op het gebied van verkeer en vervoer binnen de gemeente, waaronder: openbaar vervoer, parkeerbeleid, verkeerscirculatieplannen, verkeersveiligheid, (e)-fiets en algemeen mobiliteitsbeleid.

 

Werkzaamheden:

  • Opstellen en ontwikkelen van (strategisch) beleid;
  • Advisering van het bestuur over verkeersveiligheid en bereikbaarheid;
  • Beantwoording beleidsmatige verkeersvragen van dorpsraden en bewoners;
  • Uitwerking van verschillende verkeersprojecten.

Profiel kandidaat

Profiel

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding op het gebeid van verkeerskunde;
  • Je beschikt over minimaal vijf jaar werkervaring als beleidsadviseur op dit vakgebied;
  • Je bent een sterke persoonlijkheid en samenwerking is vanzelfsprekend voor je;
  • Je kunt door je enthousiasme en beïnvloedende vermogen weerstanden overwinnen;
  • Je hebt het lef om (een bestuurder) stevig te adviseren. Ook heb je ruime kennis van en ervaring met het werken in een bestuurlijk-ambtelijk krachtenveld en heb je een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Aanvullende informatie

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv, waarin je aangeeft wat jouw focus is, wat jou inspireert in deze functie. Reageren kan uitsluitend via de sollicitatiebutton.

 

De functie is ingeschaald in schaal 11 maximaal 4740 euro op basis van een 36-urige werkweek. Deze functie zal verlopen via payroll. Onze vaste partner hiervoor is Driessen.

Contact

Voor inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Remco de Goederen, via telefoonnummer 023 – 5676428. Uiterlijke reactietermijn is 18 juli 2017.

 

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.