Beleidsmedewerker verkeer en vervoer - gemeente Dalfsen

woensdag 26 juli 2017 478x gelezen

Bedrijf

Gemeente Dalfsen

Locatie

Dalfsen

Functieomschrijving

Beleidsmedewerker verkeer en vervoer

 

Ben jij er aan toe een nieuwe weg in te slaan?

Wil jij graag werken in een ambitieuze en betrokken organisatie?

 

Dan is de weg naar de gemeente Dalfsen voor jou vrij. Wie weet word jij onze nieuwe beleidsmedewerker verkeer en vervoer! Kom je bij ons werken, dan word je wegwijs gemaakt door jouw nieuwe collega’s van de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling.

 

Wat dan ongetwijfeld opvalt, is dat er veel wordt samengewerkt op de eenheid en dat de lijnen richting de andere eenheden en het bestuur kort zijn. Praktisch werken vanuit een goede planning en organisatie is een belangrijk uitgangspunt binnen de eenheid.

 

Ruimtelijke Ontwikkeling
De eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling maakt plannen en ontwikkelt beleid voor de fysieke leefomgeving en adviseert hierover aan het gemeentebestuur.
Wij zien kansen en mogelijkheden en werken resultaatgericht om deze te benutten. Het betrekken van onze inwoners en een goede dienstverlening vinden wij hierbij erg belangrijk.
Als eenheid spelen wij actief in op de ambities van het gemeentebestuur door samen te werken aan ons collectieve doel.
Belangrijke uitgangspunten vanuit de gemeentelijke missie en visie zijn: ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, onderscheidende architectuur en groene dorpen.

 

Het werk van een beleidsmedewerker verkeer en vervoer
Als beleidsmedewerker verkeer en vervoer ontwikkel je beleid in dit vakgebied en zet je beleidslijnen uit het nieuwe Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) uit.

Je coördineert en werkt aan projecten uit het Uitvoeringsprogramma, waarin uit beleid voortgekomen projecten zijn opgenomen.

Je bent van nature sterk in het organiseren en plannen van je werkzaamheden, je bent op de hoogte van de voortgang daarvan en bent in staat om hierover te communiceren als aanspreekpunt voor het management, het college van B en W en de gemeenteraad. Als budgetbeheerder ben je medeverantwoordelijk voor de begroting, rekening en rapportages daarover (planning en control cyclus).

Dagelijks werk je nauw samen met de beleidsondersteunend medewerker verkeer en vervoer.

Je adviseert bij interne en externe projecten, die raakvlak hebben met jouw beleidsveld. Je werkt samen met gemeentelijke collega’s en partners, waaronder Plaatselijk Belangen, provincie Overijssel, Rijksoverheid, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Politie. In deze samenwerking draag je zorg voor het samenbrengen van de verschillende belangen van de partijen. Het onderhouden van een goede relatie met deze partners is zeer belangrijk.

Profiel kandidaat

Ben jij onze nieuwe collega? V
erkeer en vervoer is voor jou geen onbekend terrein.

Op basis van jouw hbo-opleiding en de ervaring die je in de afgelopen jaren hebt opgedaan, weet jij jouw weg als beleidsmedewerker verkeer en vervoer gemakkelijk en met de juiste snelheid te vinden.

Naast de brede kennis in jouw vakgebied, maak je de juiste verbindingen op basis van betrokkenheid bij de andere beleidsvelden in jouw omgeving.

Voor het goed uitvoeren van jouw werk, maar ook omdat je het werkelijk uitdagend en interessant vindt, ben je zowel politiek als maatschappelijk betrokken.

Je kunt communicatief goed schakelen in contact met verschillende partijen.

Verkeer en vervoer heeft gevolgen voor veel partijen met verschillende belangen. Je weet daarin op de juiste wijze concrete informatie te verstrekken en staat daarbij stevig in je schoenen.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?
Je werkt 28 uur per week. Je ontvangt afhankelijk van je opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.121,-- (normschaal 10) bruto per maand (bij een 36-urige werkweek, fulltime).

Contact

Solliciteren, procedure en inlichtingen
Ben jij de nieuwe beleidsmedewerker verkeer en vervoer van de gemeente Dalfsen? Wil jij werken in een wendbare organisatie? Reageer dan uiterlijk 29 augustus 2017 onder vermelding van V2017/18.

 

Mail jouw sollicitatie en curriculum vitae naar sollicitaties@dalfsen.nl.

 

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdagmiddag 7 september. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Mark Duijtshoff (waarnemend eenheidsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling), telefoonnummer: (0529) 48 83 88.

P.S. Wij staan open voor creativiteit, dus voel je vrij in jouw manier van solliciteren en wie weet word jij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek!

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie, en/of het gebruik maken ervan voor eigen doeleinden, wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.