Beleidsadviseur Ruimte - Gemeente Emmen

donderdag 9 maart 2017 156x gelezen

Bedrijf

Gemeente Emmen

Locatie

Emmen

Functieomschrijving

Gemeente Emmen combineert stedelijke voorzieningen en industriële bedrijvigheid met rust en ruimte. Dit zie je terug in de stedelijke kern met haar dertien dorpen. De gemeente is een leefbare omgeving voor haar 108.000 inwoners en heeft bijzonder opgezette woonwijken en karakteristieke dorpen naast natuurschoon en bossen. Recentelijk is de stadskern grotendeels vernieuwd met een schitterend nieuw theater en het adventurepark 'Wildlands'.

 

Trends en ontwikkelingen op het terrein van demografie, arbeidsmarkt, politiek, bestuur, technologie en economie stellen de gemeente voor grote uitdagingen. Naast deze uitdagingen hebben we ook te maken met wet- en regelgeving en gemaakte afspraken die binnen onze gemeente gelden. Bij de Gemeente Emmen vinden wij het belangrijk om naar elkaar te luisteren en samen met de betrokken partijen beslissingen te nemen. Er is ruimte om te improviseren, te vernieuwen en we richten ons op het vinden van realistische en haalbare oplossingen.

 

Team Ruimte

18 Medewerkers met de disciplines Stedenbouw, Planologie, Milieu, Landschap, Cultuurhistorie, Verkeer en Vervoer, Wonen, Archeologie, Cultuur, Jeugdhulp, Statistiek en regie RUD (Regionale Uitvoerings Dienst) houden zich bezig met een groot aantal beleidsvelden waarbij het zwaartepunt ligt op het ruimtelijke vlak. Dit team is onderdeel van de afdeling Ontwikkeling, Beleid en Directiestaf (OBD) en heeft als kerntaken het ontwikkelen van samenhangend en strategisch beleid en het ondersteunen van directie en bestuur.

Profiel kandidaat

Jouw rol bij de gemeente Emmen

  • Je draagt bij aan actieve samenwerking met partijen binnen en buiten de organisatie en levert een bijdrage aan de ontwikkelingen in het team door vernieuwend mee te denken.
  • Je signaleert maatschappelijke, bestuurlijke en vakgerelateerde ontwikkelingen en vertaalt deze samen met gebruikers naar het beleid van de gemeente. 
  • Je bouwt een nauwe relatie op met het bestuur, je denkt mee over haar doelen en de weg om deze te bereiken.
  • Je hebt een sterk ontwikkelde omgevingssensitiviteit, je bent daadkrachtig en zorgt voor een professionele advisering en zoekt naar samenwerking.
  • Je bent breed inzetbaar op beleidsvelden binnen het team.
  • Je adviseert directie en bestuur en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van visie en beleid met daarin een strategische, innoverende en kaderstellende adviestaak.

 

Wij verwachten dat een WO-opleiding aangevuld met bovenstaande kennis en relevante ervaring bijdraagt aan een succesvolle samenwerking. 

 

Competenties

Om de functie goed te kunnen vervullen zijn de vaardigheden communiceren, visie, resultaatgericht handelen, analyseren en samenwerken van belang.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij

Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 4.740,00 bruto per maand (salarisschaal 11) bij een 36-urige werkweek.

 

Informatie en solliciteren

Durf jij verantwoordelijkheid te nemen, doe je wat je zegt, wil jij voor de burgers, bedrijven en instellingen het verschil maken en durf jij deze uitdaging met ons aan te gaan? Reageer dan voor 22 maart a.s. via de sollicitatiebutton.

Contact

Wil je meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Rijkent Lamain, (teamleider Ruimte) telefoon 140591. Vacaturenummer: 17.002.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.