Beleidsadviseur Openbaar Vervoer (cluster exploitatie) - MRDH

vrijdag 10 maart 2017 116x gelezen

Bedrijf

Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Locatie

Rotterdam

Functieomschrijving

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is dé samenwerking van, voor en door 23 gemeenten in de grootstedelijke regio Rotterdam Den Haag. Samen met het bestuur, de 23 gemeenten, mede-overheden en onze netwerkpartners van kennisinstellingen en bedrijfsleven, werken we aan het verbeteren van onze positie als Europese topregio.

 

Wij werken aan een aantrekkelijke regio voor inwoners om te werken, wonen en recreëren, waar (internationale) bedrijven zich vestigen en waar bezoekers zich welkom voelen. Wij richten ons op het versterken van de bereikbaarheid en het economisch vestigingsklimaat. Het gaat erom dat er geïnvesteerd wordt in onze regio, zodat de economie groeit en er meer banen komen.

 

De MRDH is een vrijwillige samenwerking en heeft vanuit de Rijksoverheid de status van vervoerregio gekregen. Daarmee heeft de MRDH wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo is de MRDH opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de 23 gemeenten, waarvoor zij concessies verleent aan vervoerbedrijven. Daarnaast worden subsidies verstrekt voor diverse verkeer- en vervoerprojecten. De MRDH ontvangt hiervoor rechtstreeks middelen van het Rijk (circa 600 mln. per jaar).

 

De komende jaren spelen het Regionale Investeringsprogramma en de Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid een grote rol in onze activiteiten. Afspraken maken met de Rijksoverheid over noodzakelijke investeringen op het gebied van weg en spoor, bijdragen aan innovaties en het versterken van de positie van de fiets, zijn enkele in het oog springende werkzaamheden.

Profiel kandidaat

Wie zoeken we?

Voor de afdeling Openbaar Vervoer van de directie Vervoersautoriteit van de MRDH zijn wij op zoek naar een proactieve beleidsadviseur Openbaar Vervoer die die kennis en ervaring in het ruimtelijkeconomische domein combineert met een brede maatschappelijke blik en het vermogen toonaangevende visie(s) te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen.

 

Als beleidsadviseur Openbaar Vervoer kom je te werken in het cluster exploitatie. Je richt je op beleidsontwikkeling tot projecten op het gebied van exploitatie van het openbaar vervoer, waaronder het opstellen van visies, het verlenen van openbaar vervoer concessies door middel van aanbesteding of inbesteding, en het vormgeven en implementeren van tariefbeleid. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag zal de komende jaren alle vier de busconcessies in de regio aan- of inbesteden. De opgave is om te komen tot een optimale prijs-kwaliteit verhouding in combinatie met een transitie naar zero-emissie busvervoer. Jij gaat als beleidsadviseur Openbaar Vervoer in dit uitdagende proces een cruciale rol vervullen.

 

Wat zijn de resultaatgebieden? (behorende bij het HR21-profiel “Medewerker ontwikkeling II”)

 

  • Ontwikkeld tactisch/strategisch beleid op het terrein van openbaar vervoer exploitatie;
  • Draagt zorg voor beleidsimplementatie;
  • Netwerken, verzorgt het relatiemanagement op het aandachtsgebied Openbaar Vervoer

 

Wat zijn de functie-eisen?

  • Minimaal HBO, voorkeur post-HBO of WO;
  • Kennis van openbaar bestuur, openbaar vervoer en concessiemanagement. 

 

.

Aanvullende informatie

Welke competenties zoeken we?

Probleemanalyse, adviesvaardigheid, initiatiefrijk, overwicht. 

 

Wat zijn onze kernwaarden?

Proactief, Resultaatgericht, Opdrachtgeverschap, Flexibiliteit, Samenwerkingsgericht en sensitief voor de omgeving. 

 

Wat bieden we?

We bieden een prettige en professionele werkomgeving, we gaan voor resultaat. We bieden daarbij een salaris dat, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring, maximaal € 5384,00 bruto per maand bedraagt (schaal 12 cao gemeenten) bij een volledige werkweek (36 uur). Een dienstverband voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. We bieden daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een vergoeding voor een tablet of laptop en telefoon, studiefaciliteiten, uitstekende verlofregelingen en opbouw van een individueel keuze budget.

 

Standplaats

Vanaf 1 november 2017 is de standplaats Westersingel 12, Rotterdam.

 

Wil je bij ons komen werken?

Je sollicitatie, voorzien van CV, dient uiterlijk 31 maart 2017 in het bezit te zijn van Metropoolregio Rotterdam Den Haag, t.a.v. HRM, Postbus 66, 2501 CB Den Haag of per e-mail: HRMinformatiepunt@mrdh.nl.

Contact

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Sjoerd Bosman, manager Openbaar Vervoer, plaatsvervangend Directeur, telefoon: 088-5445149 of 06-50234687, s.bosman@mrdh.nl. Wil je meer weten over de procedure dan kun je terecht bij Patricia Steinmetz, HRM medewerker, telefoon 088-5445120, p.steinmetz@mrdh.nl. Zie www.mrdh.nl voor meer informatie over de regio.

 

De vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet, waarbij er een volgorde van voorrang wordt gehanteerd. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure

 

Een dag uit het leven van een beleidsadviseur Openbaar Vervoer Exploitatie …

Je begint de dag met een snelle blik op je mail om vervolgens verder te schrijven aan een concept agendapost om een nieuw Programma van Eisen voor het busvervoer vastgesteld te krijgen door de bestuurscommissie. Daarna neem je deel aan een overleg met een bestuurlijke trekker (één van de 23 wethouders die samen de bestuurscommissie vormen) over een specifiek inhoudelijk onderwerp uit het nieuwe Programma van Eisen. Na de lunch heb je vervolgens eerst intern overleg met collega’s die de huidige concessies beheren: waar lopen zij tegen aan, wat kan er verbeterd worden in toekomstige concessies? Aansluitend is er overleg met gemeenten over de wijze waarop het openbaar vervoer en het gemeentelijk doelgroepenvervoer in een nieuwe concessie beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Je sluit de dag af met het beantwoorden van vragen van mogelijke inschrijvers bij een lopende aanbesteding zodat vervoerbedrijven verder kunnen met het maken van hun offertes.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.