Beleidsadviseur mobiliteit - gemeente Zwolle

woensdag 10 januari 2018 644x gelezen

Bedrijf

Gemeente Zwolle

Locatie

Zwolle

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren Verkeerskundige met aantoonbare  ervaring op het gebied van strategische mobiliteitsvraagstukken.

 

Dit ga je doen

 

  • Je bent beleidsverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie voor het totale werkveld van mobiliteit en parkeren en primair verantwoordelijk voor het begrotingsprogramma en de beleidscyclus van de gemeente op dit terrein.
  • In afstemming met de adviseurs mobiliteit adviseer je het bestuur en de raad op strategisch niveau op het gebied van mobiliteit (bereikbaarheid, verkeersveiligheid, openbaar vervoer en parkeren).
  • Je stemt de doelstellingen en het beleid van mobiliteit af met andere beleidsterreinen en geeft dit mee vorm in de Omgevingsvisie.
  • Je ontwikkelt samen met je collega’s waar nodig nieuw beleid samen met andere overheden en belanghebbenden in en rond de stad.
  • Je bereidt bestuurlijke besluitvorming voor op bovengenoemde terreinen.
  • Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen en trends in het bijzonder op het gebied van mobiliteit en initieert en stimuleert waar nodig en mogelijk innovatie en vernieuwing.
  • Naast deze beleidsmatige kant werk je ook aan mobiliteitsprojecten en ben je breed inzetbaar voor de organisatie.

Profiel kandidaat

Dit ben jij

Je hebt een academisch werk- en denkniveau op het gebied van mobiliteit. Je bent analytisch sterk en denkt in oplossingen in plaats van problemen. Je bent een goede netwerker en hebt het vermogen mensen te enthousiasmeren en te verbinden en je bent omgevingsbewust. Verder vragen wij organiserend en sturend vermogen, onderhandelingsvaardigheden en doortastend optreden.

Je kunt schakelen tussen abstract en concreet. Je legt makkelijk contact en communiceert helder en duidelijk. Je bent proactief, creatief, resultaatgericht en diplomatiek.  

 

Aanvullende informatie

Dit bieden wij

Maximaal € 5520,00 (maximum functieschaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Exclusief 16,8% Individueel Keuze Budget.

 

Dit zijn wij

Zwolle is een bruisende, veelzijdige Hanzestad en thuishaven van 125.000 inwoners. Waaronder veel creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Hier geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken. De bundeling van onze kennis, handelsgeest en creativiteit maakt Zwolle tot een diverse stad opgebouwd vanuit een sterk netwerk. Zwolle ligt centraal in Overijssel. Door de goede landelijke bereikbaarheid is Zwolle een knooppunt en centrale speler in de regio.

 

De afdeling Ruimte en Economie bestaat uit een veelkleurig en betrokken team van circa 25 beleidsmedewerkers op het terrein van economie, duurzaamheid, mobiliteit, water, groen, wonen en ruimtelijke ordening. De kracht van de afdeling zit in het vertalen van ontwikkelingen en trends naar de opgaven voor de stad Zwolle en de regio. De afdeling is hierbij ondernemend adviseur van het college. De afdeling Ruimte en Economie werkt intensief samen met afdeling Mobiliteit, die op dit moment opnieuw wordt vormgegeven en gepositioneerd in de organisatie. Opgavegericht werken is onze manier van doen.

 

De goede bereikbaarheid van Zwolle is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor veel bedrijven en dagelijks reizen veel studenten, scholieren, werknemers en bezoekers zowel met de auto en de fiets als met de trein en bus naar de stad. Zo heeft Zwolle het hoogste fietsgebruik van Nederland. Zwolle blijft tot 2040 fors groeien zodat de bereikbaarheid ook voor de toekomst een belangrijk thema blijft. Samenwerking met andere overheden, scholen en bedrijven is zowel de kern van onze huidige als toekomstige mobiliteitsaanpak.

Contact

Meer weten?

Bij de gemeente Zwolle stel je je in eerste instantie anoniem aan ons voor. Dit houdt in dat je niet rechtstreeks contact met ons kan opnemen, maar dat je je vragen hieronder openbaar en anoniem kunt stellen.

 

Via onderstaande link kom je op onze website om te solliciteren.

Vacatures

Vacatures 6 tot 7 van 7

Vacatures 6 tot 7 van 7

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.