Beleidsadviseur mobiliteit en bereikbaarheid

maandag 11 maart 2019 417x gelezen

Bedrijf

gemeente Emmen

Locatie

Emmen

Functieomschrijving

Heb jij een brede kijk op jouw beleidsterrein mobiliteit en bereikbaarheid? Heb je aantoonbare ervaring op het gebied van strategische advisering? Heb je een goed luisterend oor voor inzichten en belangen van anderen en weet je dit een plek te geven in je eigen visie en adviezen? Kun je vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken benaderen? Heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen? Heb je een goed netwerk, leg je makkelijk contacten en zit het samenwerken in je genen?


 

Ja? Dan willen wij jou graag toevoegen aan ons team!

Wij zoeken iemand met een brede interesse en een brede inzetbaarheid op het beleidsveld mobiliteit en bereikbaarheid. Iemand die ons mee gaat helpen om mobiliteit en bereikbaarheid onderdeel te laten zijn van onze integrale planvorming. Iemand met academisch werk- en denkniveau die open staat voor de veranderende wereld van de ruimtelijke ordening.

Profiel kandidaat

Wie zijn wij?

De gemeente kent naast de kern Emmen zelf nog 13 dorpen. Het is een bijzondere combinatie van stedelijk en landelijk gebied. Hier gaan bossen, vaarroutes en unieke natuurgebieden samen met woonwijken, bedrijventerreinen en bijzondere architectuur. Bij elkaar wonen  in de gemeente Emmen ruim 107.000 inwoners op een oppervlakte van 35.000 hectare. Emmen heeft 8000 bedrijfsvestigingen en is de grootste industriekern van Noord Nederland. De gemeente heeft bovendien een belangrijke centrumfunctie voor inwoners van Drenthe. Het is een energieke gemeente, van aanpakken en doen!

 

Het team Beleid Leefomgeving heeft als kerntaken het ontwikkelen van samenhangend en strategisch beleid en het ondersteunen van concernmanagement en bestuur. Het team zoekt actief de samenwerking met partijen binnen en buiten de organisatie, signaleert maatschappelijke, bestuurlijke en vak gerelateerde ontwikkelingen en vertaalt deze samen met gebruikers in het beleid van de gemeente. Het team denkt met concernmanagement en bestuur mee over haar doelen en de weg om deze te bereiken. Kerneigenschappen zijn een nauwe relatie met het bestuur, sterk ontwikkelde omgevingssensitiviteit, daadkrachtige en professionele advisering en het zoeken naar samenwerking.

 

Het team houdt zich bezig met een groot aantal beleidsvelden, waarbij het zwaartepunt ligt op het ruimtelijke vlak. Het team omvat de disciplines Ruimtelijke Ordening, Milieu, Landschap, Cultuurhistorie, Verkeer en Vervoer, Wonen, Archeologie, Bodem, Statistiek en regie RUD (Regionale Uitvoerings Dienst).

Aanvullende informatie

Wat bieden wij

De functie is voor 32 tot 36 uur en het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 4.859,00  bruto per maand (salarisschaal 11), op basis van een 36-urige werkweek.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

  • Je beschikt over een vrij besteedbaar budget (naast het salaris). Dit heet het Individueel Keuze Budget (IKB). Geld uit verschillende regelingen (o.a. vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof is omgezet in een persoonlijk budget). Voor welke doelen je dat geld inzet, is aan jou.

  • Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk. Flexwerken kan tot de mogelijkheden behoren.

  • De gemeente Emmen heeft een uitstekende pensioenregeling voor haar medewerkers bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Het ABP-Keuzepensioen biedt veel mogelijkheden voor ambtenaren.

  • Je kunt je met collectieve korting verzekeren bij één van de zorgverzekeraars zoals genoemd in de arbeidsvoorwaardenregeling.

  • Er zijn diverse arbeidsvoorwaarden op maat. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden: aanschaf fiets met fiscaal voordeel, uitruilen van o.a. reiskosten woon-/werkverkeer, opleidingskosten en vakbondscontributie en/of kopen van verlofuren.

  • Je kunt gebruikmaken van diverse verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof en de wettelijke regelingen zoals zorgverlof.

  • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Er is een budget beschikbaar om je eigen ontwikkeling vorm te geven.

Contact

Solliciteren

Wilt u nadere informatie over deze functie dan kunt u contact opnemen met de heer R.E. Lamain, teamleider Beleid Leefomgeving, telefoon 14 0591.

 

Geïnteresseerd in de functie? Solliciteer dan online tot en met 22 maart 2019.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.