Automobilisten te spreken over Nederlandse wegen

vrijdag 19 januari 2018 Pieter Steenbergen 0 reacties 107x gelezen

Automobilisten zijn zeer tevreden over de Nederlandse wegen. Dat blijkt uit het wegbelevingsonderzoek dat Platform WOW in september 2017 uitvoerde onder bijna 11.000 Nederlandse automobilisten, in opdracht van

Rijkswaterstaat, de provincies en 12 gemeenten. 

Doel van dit tweejaarlijkse onderzoek (gestart in 2013) is om kennis over de wensen en meningen van de weggebruiker te achterhalen.

 

Ruimte voor verbetering

In het algemeen worden met name de kwaliteit van het wegdek, het onderhoud van de wegen en het rijcomfort positief gewaardeerd. Daarnaast zijn er aandachtspunten. Bij alle beheerders zijn de doorstroming, uitvoering van wegwerkzaamheden en de informatie over files, snelheden en wegwerkzaamheden voor verbetering vatbaar.

 

Voor Rijkswaterstaat is beperking van hinder bij wegwerkzaamheden een extra aandachtspunt. Een belangrijk aandachtspunt voor de provincie is de verkeersveiligheid. Voor gemeenten is de doorstroming bij wegwerkzaamheden een aandachtspunt.

 

Smart mobility en duurzame leefomgeving

Dit jaar werd voor het eerst ook gekeken naar de thema’s smart mobility en duurzame leefomgeving. Automobilisten die files en druktes willen vermijden, doen dit het vaakst door eerder of later te vertrekken of door tijdens de rit een alternatieve route te kiezen.

 

Het grootste deel van de weggebruikers ontvangt tijdens het rijden geen actuele verkeersinformatie via slimme systemen anders dan de radio. Verder zijn automobilisten tevreden over het uitzicht op het landschap en het opgeruimd en schoon zijn van de wegen.

 

Lees hier het hele onderzoek 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.