Autobezit jongeren op platteland twee keer hoger dan in stad

maandag 15 januari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 102x gelezen

Het autobezit van jongeren die op het platteland wonen is twee keer zo hoog als dat van stadsjongeren. Begin 2015 had in zeer stedelijke gebieden 1 op de 5 jongeren een auto, terwijl dat in niet-stedelijke gebieden 2 op de 5.

Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Begin 2015 telde Nederland 2,5 miljoen jongeren tussen 18 en 30 jaar, waarvan 68 procent een autorijbewijs had en 30 procent een auto op zijn of haar naam had staan. Vooral tussen werkende en studerende jongeren bestaat een groot verschil en rijbewijs- en autobezit.

Hoger op platteland
In niet-stedelijke gebieden had bijna 80 procent een rijbewijs in 2015. In Tubbergen, Reusel-De Mierden, Oirschot, Aalburg en Staphorst is het rijbewijsbezit onder jongvolwassenen het hoogst: daar had meer dan 85 procent in 2015 een rijbewijs.

Van de jongeren in de niet stedelijke gebieden had 40 procent een auto. In Aalburg en Borsele is het autobezit het hoogst, meer dan de helft van de 18- tot 30-jarigen heeft daar een auto.

Lees het hele artikel hier.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.