Greenpeace eist Europees verbod op korte vluchten

donderdag 11 november 2021

Greenpeace eist dat er een Europees verbod komt op korte vluchten. Op de klimaattop in Glasgow ondertekenden verschillende landen al de IACAC-verklaring (International Aviation Climate Ambition Coalition) om vliegen duurzamer te maken, maar de milieuorganisatie spreekt daarbij van 'greenwashing'.

Onder andere Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Frankrijk, Duitsland en Italië zetten hun handtekening al onder de verklaring. Daarin wordt toegezegd de klimaatdoelen van Parijs na te streven als het gaat om de luchtvaart. Greenpeace is echter kritisch op deze plannen. Zo zou het aanplanten van bomen de veroorzaakte klimaatschade door de luchtvaart niet ongedaan maken en is het gebruik van biokerosine geen structurele oplossing.

Greenpeace heeft Europese leiders en de Europese Commissie daarom opgeroepen om de verklaring niet te tekenen en pleit voor een verbod op korte vluchten. In plaats daarvan zou er veel meer moeten worden geïnvesteerd in vervoer per spoor.

Greenpeace eist Europees verbod op korte vluchten
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.