Arnhemse milieuzone op losse schroeven

dinsdag 7 november 2017 Guus Puylaert 107x gelezen

De geplande uitbreiding van de Anrhemse milieuzone gaat vooralsnog niet door. De gemeenteraad van Arnhem wil eerst laten onderzoeken of dit bijdraagt aan verbeterde luchtkwaliteit.

Aanvankelijk wilde de het college van B en W vervuilende dieselauto’s van voor 2004 uit de binnenstad verbannen per 1 januari 2019 op en binnen de Centrumring. Daarvoor was zo’n 530.000 euro gereserveerd, schrijft de Gelderlander.

Verantwoordelijk wethouder Ritsema (SP) vond de uitbreiding van de al bestaande milieuzone een bevoegdheid van het college, maar daar dacht de gemeenteraad anders over. Tijdens de behandeling van de begroting van 2018, vroeg de raad om aanvullend onderzoek.

Uit dat onderzoek moet de meest efficiënte manier naar voren komen, waarop de luchtkwaliteit in de Gelderse hoofdstad kan worden verbeterd. Bij dat onderzoek moeten ook bewoners van Arnhem worden betrokken.

Wethouder Ritsema (SP) moet de gemeenteraad nu voor de zomer van 2018 voorstellen doen, hoe hij denkt de Arnhemse luchtkwaliteit te kunnen verbeteren. Een strengere milieuzone is daarbij één van de opties.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.