Alcoholslagboom moet rijden onder invloed terugdringen

woensdag 18 oktober 2017 Guus Puylaert 0 reacties 121x gelezen

Tijdens paardensportevenement Military in Boekelo werd de Alcoholslagboom geïntroduceerd. Deze slagboom kan op speciale parkeerterreinen bij evenementen worden ingezet en moet ervoor zorgen dat chauffeurs niet onder invloed rijden.

De slagboom is ontwikkeld voor de bureaus XTNT, RYD en Keijzer, in het kader van het project ‘Rijden zonder Invloed’ voor ROV Oost-Nederland.

 

De slagboom kan op speciale parkeerterreinen worden geplaatst, die worden voorzien van allerlei voordelen: ze zijn gratis, staan dichter bij de entree van het evenement of de bezoeker krijgt festivalmuntjes. Voorwaarde is dan wel dat de bezoeker meedoet aan een blaastest, na afloop van het evenement.

 

“Bij het verlaten van het terrein blaast de automobilist in een Dräger-alcoholslot”, legt Marije in der Maur - Peerdeman van XTNT uit. “Indien je 100 procent BOB bent, gaat de slagboom open en krijg je een BOB-sleutelhanger als beloning. Dan kun je weer veilig de weg op.”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.