Wocomoco - shared mobility congres

donderdag 27 september 2018 45x gelezen

Het grote internationale Wocomoco Congres wordt dit jaar georganiseerd in Rotterdam. Het congres over gedeelte mobiliteit wordt mede georganiseerd door het Ministerie van IenW. In totaal zullen er tachtig sprekers zijn op drie podia. Deze zesde editie is de grootste tot nu toe.

Kijk hier voor opgave en meer informatie.

Datum

5 - 7 november 2018

Locatie

Rotterdam

Organisatie

Ministerie van Infrastructuur en Water

Doelgroep

zie extra informatie

Mark Frequin, directeur-generaal Mobiliteit zegt: "Ontwikkelingen op het gebied van transport en mobiliteit vinden plaats op een duizelingwekkend tempo. Deelmobiliteit lijkt een veelbelovende optie in het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Het Nederlandse beleid op gebied van smart mobility weerspiegelt ons sterke geloof in de potentie van deze ontwikkelingen.

Concrete voorbeelden hiervan zijn het stimuleren van autodelen en de nauwe samenwerking met regionale overheidsinstanties op een aantal Mobility-as-a-Service pilots in de komende maanden. Het feit dat wocomoco plaats vindt in Nederland geeft ons en onze partners de gelegenheid om nationale en internationale 'best practises' te verzamelen, kennis uit te wisselen en ons te laten inspireren in onze pogingen om mobiliteit efficiënter te maken.  


Ontmoet de crème de la crème van (inter)nationale platformen in auto-, rit, -fiets, -scooter en meer delen zoals Bird, Greenwheels, Felyx, Amber, Uber, Ioki, Mobike, GreenMobility, Mobility Carsharing, Mywheels, Hely, Toogethr, Juuve, Carvelo2go, Publibike, idosh, Biro, Cargoroo en veel meer. 

 
Er zijn spannende OEM's of OV partijen zoals Lynk & Co, MOIA (VW), BMWi, Riese&Muller, Transdev en Switch van Hanover Hochbahn. Ook de wetenschap komt aan het woord, met onder andere Karel Martens over vervoersarmoede en iemand van de Uni in Sheffield over Blockchain en andere tech ontwikkelingen.

 

Beleidsmakers zoals de DG mobiliteit van IenW, programmadirecteur Mobiliteit en Gebieden en de wethouder van Rotterdam komen ook, internationale branche verenigingen zoals CoMoUk, Bundesverband Carsharing en autodelen.net zijn aanwezig. Ook tech partijen als PTV, Invers en Ridecell delen hun inzichten. 

 

Luister en praat mee over MaaS, wonen & deelmobiliteit, elektrisch, zelfrijdend en delen, beleid, gedragsverandering, bezettingsgraad en stel de brutale vraag die je altijd al wilde vragen aan Uber in een 'boxing ring'. Registeren voor het congres kan hier en meer informatie over wocomoco vindt u op wocomoco.org.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.