Smart Mobility Challenge

donderdag 11 mei 2017 27x gelezen

Op 15 mei gaat de Smart Mobility Challenge 2017 van start en kunnen bedrijven oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken indienen, waarmee ze kans maken op (2x) €40.000 ontwikkelgeld.

Datum

15 mei - 12 oktober 2017

Organisatie

Economic Board Utrecht (EBU), het Ministerie van Economische Zaken en Goedopweg (het samenwerkingsverband om regio Utrecht bereikbaar te houden)

Doelgroep

Bedrijven met innovatieve oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken in regio Utrecht

Waarom deze Challenge?
De groei van de regio Utrecht brengt allerlei maatschappelijke uitdagingen en opgaven met zich mee. De regionale ambities op het gebied van gezond stedelijk leven (Healthy Urban Living) kunnen alleen waargemaakt worden als er ook oplossingen op het gebied van mobiliteit komen. Denk aan minder files, minder vervuiling, veiligere en snellere routes, slimmer parkeren, etc.

Oplossingen indienen

Op 15 mei start de Smart Mobility Challenge officieel met een bijeenkomst, waar de vraagstukken, de voorwaarden en het proces worden toegelicht. Deze bijeenkomst is op 15 mei van 14:00 - 16:00 bij UtrechtInc. Voor meer informatie rondom het programma en om u aan te melden gaat u naar de website van de Smart Mobility Challenge.

 

Uitdagende vraagstukken
Bedrijven kunnen direct vanaf 15 mei oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken indienen; slimme toepassingen van open (mobiliteits)data. Er zijn verschillende vragen van opdrachtgevers:

 

  • Veilig Verkeer Nederland is op zoek naar de oplossingen voor het plannen van veilige routes
  • Centraal Beheer heeft een vraag over ouderen en mobiliteit
  • Het Utrecht Science Park wil bereikbaar blijven en is op zoek naar een oplossingen die multi-modaal reizen makkelijker maken
  • Gemeente Hilversum zoekt mogelijkheden voor fietsparkeren
  • De Gemeente Woerden wil de inzet van elektrische deelauto’s promoten

 
De nominaties worden in september bekend gemaakt. De finale is op 12 oktober tijdens het Get Connected Jaarcongres van de Economic Board Utrecht.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.