NVC College Tour: WetenschapsUpdate fiets

woensdag 31 augustus 2016 59x gelezen

Datum

20 september 2016

Locatie

Windesheim Zwolle

Organisatie

ANWB-CROW-Verkeerskunde-Acquire Publishing

Doelgroep

Zie meer informatie

Voorafgaand aan het NVC 2016 van 3 november vinden verschillende bijeekomsten plaats bij opleidingsinstituten en hogescholen. Deze sessies zijn een inspirerende mix van theorie, praktijk en verrasse nde ontmoetingen tussen studenten, docenten, verkeers- en mobiliteitsprofessionals. Op 20 september volgt een sessie op Hogeschool Windesheim over fietsbeleid in relatie tot mobiliteit en gezondheid. Deelname is gratis. Bekijk hieronder de inhoud, download de factsheet [pdf] of schrijf u direct in.

 

Thema: Gezond op de Fiets 

Fietsen mag zich al langere tijd verheugen in een toenemende belangstelling. Naast de vele honderdduizenden recreatieve fietsers zetten ‘fietsprofessionals’ ook steeds meer het vervoermiddel in om doelstellingen op het gebied van mobiliteit, ruimte, gezondheid en economie te realiseren. Tijdens de NVC College Tour-sessie zoomen we in op de relatie tussen fietsen en gezondheid onder de titel: Gezond op de Fiets.

 

Programmaoverzicht 

 

  • 09.30 Inloop
  • 10.00 Welkom
  • 10.05 WetenschapsUpdate ‘De Stad, Fietsen en Gezondheid’
  • 10.50 Start parallelsessies:
  • 11.50 Plenaire discussie over (alle) actuele onderwerpen
  • 12.15 Einde programma, aanvang lunch
  • 13.00 Afsluiting   

 

Inhoud programma

De WetenschapsUpdate: Carlijn Kamphuis van de Universiteit Utrecht praat u in 30 minuten bij. Ze vertelt wat we vanuit wetenschappelijke onderzoek weten over de inrichting van fietsvriendelijke steden en geeft aan waar fietsen en gezondheid elkaar aantoonbaar (positief) beïnvloeden, en waar wellicht ook niet.

De diepte in tijdens parallelsessies: Na het ‘wetenschappelijke kader’ gaan we in vier parallelsessies in op de praktische kant van fietsbeleid en gezondheid.

     

 1. Fietsveiligheid en ouderen in beweging | Royal HaskoningDHV (inhoud, pdf
 2. Potentie van een hoogwaardige fietsverbinding | Hoeveel fietsers mag u eigenlijk verwachten wanneer u een hoogwaardige fietsverbinding realiseert? Hoe kunt u deze potentie bepalen? Hoe hoog is die potentie voor een hoogwaardige verbinding tussen Meppel en Zwolle? | Opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit van Windesheim Zwolle in opdracht van ChristenUnie Meppel
 3. De deelfiets in de stad - mogelijkheden en obstakels  deelfiets | Bedrijventerreinen geven forensen en zakelijke reizigers behalve de auto vaak maar weinig vervoersalternatieven. En zeker geen duurzame en voor de mens gezonde opties. Om hier verandering in te brengen dagen wij u uit om met ons een deelfietssysteem te ontwerpen. Locatie is een in Zwolle gelegen bedrijventerrein. We bekijken dit systeem zowel vanuit de gebruiker als de exploitant. | Mobycon 
 4. Neem fietsbarrières weg door doelgroepparticipatie | Lectoraat De Gezonde Stad van Hogeschool Windesheim

   

Voor wie?

De bijeenkomst is voor studenten, docenten en verkeers- en mobiliteitsprofessionals die werkzaam zijn op het snijvlak van gezondheid en fietsstimulering. Deelname is gratis. 


Inschrijven 

Inschrijven voor deze bijeenkomst verloopt via de website van CROW. Klik op de link hieronder. Heeft u vragen over het inschrijfproces? Neem dan contact op met CROW. Bel 0318-695315 of mail naar congressen@crow.nl.

-> Schrijf u in voor de collegetour-sessie van 20 september 2016 

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.