KIVI-jaarcongres

vrijdag 25 augustus 2017 23x gelezen

Om de komende eeuwen in harmonie met de Aarde te kunnen blijven leven is een systeemverandering nodig. Er zijn verschillende maatschappelijke- en milieuproblemen die vragen om innovatieve, circulaire oplossingen. Maar welke oplossingen biedt de circulaire economie dan precies? En op welke wijze kan vanuit verschillende ingenieursdisciplines worden bijgedragen aan de circulaire economie? U hoort het op 21 november tijdens het KIVI-jaarcongres in Wageningen.

Datum

21 november 2017

Locatie

Wageningen University & Research (WUR

Organisatie

KIVI

Doelgroep

Ingenieurs en andere geïnteresseerden

Rector magnificus Arthur Mol van Wageningen University & Research (WUR) zal als gastheer ingaan op de bijdrage vanuit de WUR aan de circulaire economie. Diederik Samsom geeft zijn visie over o.a. de rol van jonge ingenieurs in de circulaire economie. Eva Gladek van Metabolic vertelt over hoe zij circulaire projecten tot stand heeft gebracht en hoe je bepaalt wat de goede oplossingsrichtingen zijn en Marjan van Loon zal vanuit het perspectief van Shell spreken over het belang van cleantech oplossingen.

In circa 30 workshops wordt ingegaan op circulaire toepassingen, ontwerpmethoden, nieuwe normen, kwaliteitssystemen, (biologische) kringlopen, etc. We kijken naar verschillende sectoren zoals o.a. bouw en infra, procesindustrie, de maritieme sector, de afvalbranche, ICT, veeteelt en visserij en de verpakkingsindustrie. Met sprekers van IBM, Tatasteel, TU Delft, TU Eindhoven, Umicore, Rijkswaterstaat, WUR, Hogeschool Windesheim, de HAN en Hanzehogeschool, Schiphol, NEN, de Koninklijke Landmacht, KIDV en VNV, de NVRD, en vele anderen.

Op de campus in Wageningen wordt een bezoek gebracht aan het Innovation Centre van Friesland Campina en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), waar ook interessante sessies worden gegeven over de expertise en ervaringen van deze centra op het gebied van de circulaire economie.

 

Vergeet dus niet om 21 november alvast in uw agenda te noteren! Inschrijven kan vanaf de tweede week van september.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.